Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Maro Katinić za Germanijak: "Bolje od ovoga nisam mogao ni zamisliti, a dobrim igrama u Sloveniji pokušat ću se nametnuti za dres Dinama"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 04.06.23. | 08:05

Talentirani stoper Dinama nedavno je dogovorio ostanak u Ljubljani još minimalno pola godine, a za Germanijak je ispričao kako je zadovoljan s proteklih pola godine u Bravu i kakvi su mu planovi za budućnost.

Maro Katinić odradio je sjajnu polusezonu u slovenskom Bravu. Talentirani branič Dinama napustio je Maksimirsku 128 u siječnju kako bi dobrim igrama u elitnom razredu slovenskog nogometa izborio svoje mjesto u Dinamu, a iako su mnogi vjerovali da će se na ljetnim pripremama priključiti novom/starom prvaku Hrvatske, stasiti stoper je prije svega nekoliko dana s Bravom dogovorio produljenje posudbe te će u Ljubljani ostati minimalno do kraja prvog dijela sezone 23./24.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je mnoge njegov potez na prvu iznenadio, Maro je zadovoljan svojom ulogom u momčadi, ne želi preskakati stepenice te mu je cilj u kontinuitetu igrati i napredovati. A budući da je u dresu Brava odigrao apsolutno sve prvenstvene utakmice u drugom dijelu netom završene sezone, njegova odluka da ostane još barem pola godine u slovenskoj metropoli ipak nije toliko ‘šokantna’.

“U Sloveniju sam stigao početkom siječnja, a iako je momčad već krenula s pripremama, brzo sam pohvatao konce te su me novi suigrači stvarno izvrsno prihvatili. U utakmicama prije početka sezone sam se nametnuo, trener mi je vjerovao, a nakon što sam startao u utakmici protiv Olimpije s kojom smo otvorili drugi dio sezone, više nisam u prvenstvu propustio ni minute. Bolje od toga nisam mogao ni zamisliti”, rekao je za Germanijak skromni 19-godišnjak koji se u trenutku našeg razgovora nalazio u Ivanić-Gradu s U20 reprezentacijom.

“Jedinu utakmicu koju sam propustio otkako sam došao u Bravo je ona u Kupu. Preciznije, nisam ju propustio, već sam odigrao posljednjih 15-ak minuta. Ostalo sve je bilo od prve do zadnje minute.”

Bravo je sezonu okončao na osmom mjestu, s tim ostanak praktički ni u kojem trenutku nije dolazio u pitanje.

“U klubu su zadovoljni kako se na kraju sve završilo. Kad sam došao, pričalo se o tome da se upustimo u borbu za Europu, odnosno neko od prva četiri mjesta, ali budući da nas rezultati nisu mazili u početku proljetnog dijela sezone (u prvih sedam utakmica u drugom dijelu Bravo je osvojio tek dva boda, op.a.), onda ipak moramo biti zadovoljni da smo uspjeli skupiti glave i mirno privesti sezonu kraju.”

Iako je u siječnju dogovorio posudbu do kraja sezone, Maro je nedavno s ljubljanskim prvoligašem dogovorio nastavak suradnje minimalno do kraja kalendarske 2023. godine.

“Jednostavno je, zadovoljan sam kako napredujem, zadovoljan sam minutažom i ne želim preskakati stepenice. Mlad sam, ne želim sjediti na klupi, a budući da sam se u Bravu nametnuo, da mi u klubu vjeruju i da se dobro osjećam u Ljubljani, meni se nastavak suradnje činio kao logičan potez. Volio bih još pola godine u istom ritmu odraditi u Bravu pa ćemo onda na zimu gledati što i kako dalje”, ističe 19-godišnji Riječanin koji se potom osvrnuo i na ligu.

“Mislim da je Slovenska nogometna liga apsolutno podcijenjena. Ima tu i dobrih klubova i dobrih igrača, uvjeti su također na razini te iz prve ruke mogu reći da je ovo sjajna liga za mlade igrače.”

Maro je prošao sve praktički mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, od U15 pa sve sad do U20 s kojom je odigrao dvije prijateljske utakmice protiv Kine, dok će okupljanje završiti ogledom protiv selekcije Utakmice života. Iako, to ne znači da ga onda čeka odmor…

“Za U21 reprezentaciju, koju uskoro očekuju ogledi na EP U21, sam dobio pretpoziv, a u narednim danima ćemo znati tko će se sve naći na završnom popisu.”

Iako je nekoliko puta naglasio kako nema cilj nametati se preko medija već isključio preko terena, Mari je trenutno najveća želja što prije debitirati za prvu momčad Dinama.

“To mi je trenutno najveća želja, ali nastojim biti čvrsto na zemlji i ići korak po korak u karijeri. Dinamo je veliki klub, jasno mi je da u Maksimiru prvotno gledaju na rezultate u Hrvatskoj i Europi pa ću tako ponoviti kako sam zadovoljan u Sloveniji, statusom i iskustvom kojeg dobivam sve više iz utakmice u utakmicu. Probat ću nastaviti s igrama kao ovog proljeća, samo se tako mogu izboriti za mjesto u Dinamu na zimu.”

Igor Bišćan je oduvijek bio sklon davanju prilika mladim igračima…

“Osobno nisam imao prilike razgovarati s njim otkako je postao novi trener, ali je moj agent Filip Arkulin u kontaktu s ljudima iz kluba. Na meni je da se bavim nogometom i utakmicama te da svakim novim danom nastojim biti bolji nego što sam bio jučer.”

Bravo je prethodnih sezona dosta surađivao s Dinamom, a nas je zanimalo je li Maro pokušao ‘biti agent’ i nagovoriti nekoga iz Dinama da mu se pridruži u Ljubljani.

“Bilo je priča da će doći par juniora iz Dinama kojima također treba iskustva, ali nisam previše ulazio u detalje. Pripreme kreću 15., vidjet ćemo tko će se na njima pojaviti.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Maro KatinićDinamo ZagrebNK BravoSlovenska nogometna ligaHrvatska u20 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti