Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Marko Rog propušta Varaždin, Stojkovićev povratak ipak 'na čekanju'. Ali, vraća se veliki adut

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.04.24. | 08:00

Sergej Jakirović morat će još neko vrijeme pričekati na veći doprinos igrača koji su dugo bili ozlijeđeni

Marko Rog odigrao je 16 minuta u tri utakmice i time naznačio svoj povratak na teren, nakon teške ozljede koljena i 10 mjeseci bez utakmica. Razveselili su se Dinamovi navijači, razveselili su se svi u Dinamu, jer, imati Roga u sastavu, u kadru za utakmicu, veliki je plus. U idealnom scenariju, Rog je u Varaždinu u subotu trebao dobiti i neku značajniju minutažu, a onda i konkurirati za derbi na Rujevici, možda i u još veće opsegu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, posljedice teške ozljede i dugog oporavka ponekad dođu do izražaja, igračima, koji nakon toliko vremena uđu u puni trening pojavljuju se drugi problemi pa je tako i Roga prije utakmice s Lokokmotivom malo zatezao mišić te je dobio poštedu. Ne radi se o nekoj ozbiljnijoj ozljedi, sve je to, možemo reći, normalno i očekivano, Rog je tako nekoliko dana (bio) u malo manje intenzivnim treninzima, a radi predostrožnosti propustit će subotnju utakmicu u Varaždinu. Koliko će onda ozbiljno konkurirati za Rujevicu i hoćemo li imati priliku gledati dvoboj njega i Marka Pjace, nekad sjajnog Dinamova tandema, ovisit će o Rogovu mišiću. Inače, upravo bi Rog mogao biti jedan od aduta razloga povratka Marka Pjace u Dinamo na ljeto, o čemu se sve više priča i u Maksimiru i oko njega, jer, fiksna Pjacina odšteta od 1,5 milijuna eura, ne bi Dinamu trebala biti problem. No, o tom potom, Dinamov prelazni rok puno će ovisiti o raspletu sezone i o tome hoće li Modri biti prvaci, u kojem će europskom natjecanju i u kojem pretkolu igrati na početku iduće sezone.

A kako teče povratak Luke Stojkovića? I on se nedavno priključio treninzima, počeo trenirati sve jače i očekivalo se da bi i on uskoro, barem protokolarno, mogao dobiti poneku minutu i najaviti taj povratak na teren. Međutim, i on osjeća posljedice 'full treninga' i dugog oporavka, također je u pitanju mišić, stoga je njegov povratak ipak stavljen malo na čekanje. Koliko dugo, zasad je teško reći, moguće je da će mladi veznjak uhvatiti koju minutu do kraja sezone, ali u Maksimiru sigurno neće forsirati i riskirati neku novu ozljedu. Nisu ovi problemi ništa ozbiljno, ali, strpljenje je bitno, nema smisla niti razloga brzati i ganjati neke lude 'rokove'.

Dobra je, pak, vijest da se za utakmicu u Varaždinu u kadar vraća Ronaël Pierre-Gabriel. Francuz je 'položio' u svojim prvim utakmicama za Dinamo, pokazao se kao moguće, veliko pojačanje, a onda se ozlijedio u dvoboju s Istrom i propustio je zadnje tri utakmice. Sad je za Varaždin 'fit', a trener Sergej Jakirović ima slatke brige, na raspolaganju su mu svi obrambeni aduti, Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel i Perković, koj je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona. U kadru je i Japanac Ogiwara, koji također može konkurira za lijevu stranu. Hoće li možda Jakirović u Varaždinu odmarati Stefana Ristovskog, koji ima dva kartona, da bi ga sačuvao za Rujevicu?



Tagovi

GNK DinamoMarko RogSergej JakirovićLuka StojkovićRonaël Pierre-GabrielHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti