Marko Pjaca završio svoju belgijsku avanturu, je li povratak u HNL realna opcija?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.20. | 08:46

U Maksimiru bi ga dočekali otvorenih ruku, ali pitanje je želi li se povremeni reprezentativac vratiti…

Iako je ugovorno vezan za talijanskog velikana još godinu dana, potpuno je jasno kako u Torinu ne računaju na Hrvata te on ima slobodne ruke u pronalasku novog kluba, prenose Sportske novosti.

U slučaju da je neki od klubova spreman platiti makar i neku manju odštetu za njegove usluge, Juventus bi ga rado pustio, ali to će je u ovom trenutku dosta nerealno.

S druge strane, Sportske novosti javljaju kako je Marku Pjaci dosta „lutanja“ te nije sklon nekim novim nesigurnim opcijama, a to su spremni iskoristiti u Maksimirskoj 128.

Marko zna što može dobiti od Dinama, Dinamo zna što može dobiti od Marka. Ovaj transfer/posudba bila bi „win-win“ situacija za obje strane, ali u ovom trenutku izgleda kako 25-godišnji veznjak još uvijek nije sto posto siguran u povratak u HNL.

Jasno, bio bi to korak unazad, ali njega bi napravio samo kako bi kasnije mogao napraviti dva unaprijed. Bez imalo sumnje, Pjaca je netko tko bi odmah postao nositelj dinamove igre i najbolji igrač HNL-a. Usprkos svim silnim ozljedama i manjku utakmica posljednjih godina, njegova kvaliteta sigurno bi došla do izražaja te bi novi veliki transfer i odlazak u inozemstvo bilo nešto što apsolutno nikoga ne bi iznenadilo.

Dodajemo za kraj kako ova opcija nije nimalo bezvezna ni čelnicima Juventusa koji, barem ako je vjerovati natpisima Calciomercata, ne znaju što im je činiti glede nastavka karijere hrvatskog reprezentativca.

U svakom slučaju, konkretnih kontakata ovog ljeta još uvijek nije bilo, ali Pjacin povratak u Maksimir sada izgleda itekako realno i ostvarivo.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marko PjacatransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti