Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Marko Pjaca je platio ceh nelegalnim građevinskim radovima Filipa Mrzljaka, ali onda se u priču uplela karma koja nikome ne ostane dužna!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 12.02.24. | 08:00

Kapetan Gorice trebao bi se malo više baviti svojom izvedbom na terenu, a ne ‘čarkama-varkama’ koje priliče amaterskom nogometu.

U posljednjoj utakmici 22. kola HNL-a Rijeka je ove nedjelje u Gorici slavila s 2-0 i tako momčadi iz Turopolja nanijela četvrti uzastopni poraz u drugom dijelu sezone. Oba pogotka za goste postigao je Jorge Obregon s bijele točke, s tim da smo na utakmici vidjeli još dva promašena jedanaesterca. Prvo je neprecizan bio Marko Pjaca, potom je s istog mjesta na isti način loptu preko gola lansirao Ante Matej Jurić, a mnogima je promaknulo kako je svoje prste, odnosno krampone, u tim promašajima imao kapetan Gorice Filip Mrzljak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Teren u Gorici bio je u očajnom stanju. Za razliku od prošlog međusobnog okršaja ovih dvaju momčadi, ovog puta domaćin nije bio krivac, kiša je jednostavno krenula padati takvom silinom da travnjak u Gorici nije mogao ‘popiti’ svu tu količinu padalina. Od pravog nogometa tako nismo vidjeli praviše, a iako se mogla vidjeti pokoja prilika, u 45+5. minuti Marko Pjaca promašio je onu najbolju moguću – kazneni udarac.

Iako se već za vrijeme utakmice s tribina krenulo protestirati na odluku suca Duje Strukana, u 45. minuti je nakon udarca Radeljića neosporno došlo do kontakta stopera Rijeke i mladog Jurića koji je otvorenim džonom išao blokirati njegov udarac. Iz VAR sobe pozvali su glavnog arbitra da se sam uvjeri u neoprezan start Jurića, a dok je on to radio, isto tako je, iznimno nesportski, oko bijele točke ‘radio’ i Filip Mrzljak.

Kapetan Gorice s kramponima je kopao rupu oko i na bijeloj točki kad mu je postalo jasno da će za Rijeku biti sviran kazneni udarac. A iako njegov potez nije častan te je to nešto što ne priliči jednom kapetanu HNL momčadi, on je u svojem naumu uspio. Marko Pjaca lansirao je loptu preko gola, izveo je kazneni udarac onako kako tehnički profinjeni igrači poput njega to inače ne rade, ali onima koji su uživo gledali utakmicu u Gorici bilo je potpuno jasno zašto se dogodio taj promašaj.

Vjerojatno je Filip Mrzljak, koji je u prvom ovogodišnjem srazu Gorice i Rijeke zaradio izravni crveni karton zbog divljačkog udaranja u glavu Brune Gode, u tom trenutku mislio da ispao pametniji od drugih, no karmu nije moguće prevariti. U drugom dijelu Gorica je, također sasvim opravdano, dobila priliku s bijele točke doći do prednosti. Radeljić je pokosio Mitrovića, a Strukan je bez prevelike dileme zaključio da je to bio start za najstrožu kaznu. Sada je izvođač bio Ante Matej Jurić, koji je skrivio kazneni udarac kojeg je propustio realizirati Pjaca, ali udarac napadača Gorice također je otišao visoko preko gola. Ne znamo ima li za to građevinsku dozvolu, ali Filip Mrzljak toliko je raskopao mjesto na kojem se trebala nalaziti bijela točka da je bilo praktički pa nemoguće s tog mjesta poentirati.

Da bi stvar bila bolja, odnosno gora, kapetan momčadi Gorice, dakle netko tko bi trebao biti uzor drugima, istu je stvar pokušao napraviti i kad je za Rijeku sviran drugi kazneni udarac! No, Marko Pjaca je znao da ‘građevinar Filip’ planira odraditi novu rundu radova na goričkom travnjaku pa je tako, dok je Duje Strukan gledao ponovljenu snimku, poput policajca ‘čuvao’ bijelu točku. Nismo sigurni je li Obregon uopće bio svjestan svih tih ‘čarki-varki’ koje su se odvijale pred njegovim nosom, ali on je u svakom slučaju zadržao hladnokrvnost te je s 11 metara prvo zabio za 0-1 u 66., a onda i za 0-2 u 75. minuti.

U svakom slučaju, to što napravio Mrzljak stvarno nije razina HNL-a. Veznjaku Gorice bilo bi pametnije da se brine o svojoj izvedbi na terenu i kako da kao kapetan povede Goricu prema izlazu iz ponora u kojem su se sada našli, a ne kako da rovarenjem terena onemogući protivnika u postizanju pogotka. Jer, zaključili smo već, karma nikome ne ostane dužna pa tako nije ni njemu (odnosno Gorici) ove nedjelje...



Tagovi

Marko PjacaFilip MrzljakHNK GoricaHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti