Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Marić sportski direktor Dinama! Vlatka Peras nije smijenjena, ali je njezin utjecaj ograničen!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 21:15

Važne odluke prvog saziva novog Dinamova Izvršnog odbora

Dinamo je, barem zasad, pronašao novog sportskog direktora. Marko Marić, dosadašnji šef Škole ili službeno Voditelj programa razvoja mlađih uzrasta, kako se to naziva u novoj sistematizaciji radnih mjesta u Dinamu od prošle godine, imat će ispred funkcije prefiks v.d. Jedna je to, možda i najvažnija odluka prvog saziva novog Dinamova Izvršnog odbora.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Marko Marić ima veliku podršku u Dinamu, doveo ga je lani Dario Šimić i sudjelovao je u ljetnom prijelaznom roku, koji nije bio reprezentativan, ali bilo je to na ho-ruk, odrađeno u svim čudnim okolnostima, ali Marićev rad u Školi ocijenjen je pozitivnim i dobit će priliku biti šef sportskog sektora Dinama. Ako se pokaže, možda bude i trajno rješenje, sve je na njemu. Marić bi u svom radu trebao odgovarati direktno Velimiru Zajecu, predsjedniku Kluba. Time će Marić rasteretiti i Sergeja Jakirovića, koji se zadnjih mjeseci puno bavio i poslom sportskom direktora. Ono što je takošer bitno, Jakirović i dalje, kao trener, ima punu podršku svih važnih klupskih tijela. Na Mariću je sad da pripremi ljetni prijelazni rok, vrlo bitan, krucijalan za kratkoročnu budućnost Dinama. Veliki izazov, nema što!

Ali, nije to jedina promjena. Izvršni odbor donio je odluku i da se Upravi kluba priključi Zvonimir Manenica. On je jedan od ljudi s liste 'Dinamovo proljeće', inače član Uprave 'Vaillant grupe'. On će biti član Dinamove Uprave za financije, ljudske resusrse i opće, pravne poslove, ali ono što je bitno, bez njegovog potpisa ne vrijedi nijedan drugi potpis članova Uprave! Drugim riječima, on formalno nije predsjednik Uprave, niti je Vlatka Peras smijenjena, a zasad niti Danijel Tomačić i Darko Podnar, ali mogu oni potpisivati koliko žele, bez Maneničina paragrafa, ništa im ne vrijedi. Time je Zvonimir Manenica postao jedan od najvažnijih operativaca u Dinamu. Promjene su očite, ali nema 'metle', ukratko.

Dinamov Izvršni odbor osnovao je i tri odbora, jedan za organizacijska i financijska pitanja, čije je zaduženje provesti dubinsku 'forenziku' kluba, drugi je za izgradnju stadiona, a treći za članstvo. Članovi tih odbofa bit će imenovani na sjednici IO-a idućeg tjedna. I sastav Nadzornog odbora, čisto zbog birokratskih pitanja, bit će tema iduće sjednice već za tjedan dana.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSilvio Marićsportski direktor

Ostale Vijesti