Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Marko Brkljača i Moreno Živković: "Zaboravili smo Milano, protiv lanjskog finalista želimo se nadigravati"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.10.22. | 10:15

Dinamovi juniori u 14.30 sati igraju protiv vršnjaka RB Salzburga u Uefinoj Ligi mladih, Ligi prvaka za taj uzrast

Neobično, ali istinito, poredak i broj bodova u juniorskoj Ligi prvaka u Dinamovoj skupini, isti je kao i onaj u 'pravoj' Ligi prvaka. Milan je prvi sa četiri, Dinamo ima tri boda, Salzburg dva, a Chelsea bod. Nije zato čudno da su Dinamovi klinci otputovali u Salzburg s velikim ambicijama. Danas će (14:30 sati) tražiti drugu pobjedu, nakon onih 4:2 protiv Chelseaja.

"U odličnom smo stanju, pripremili smo se odlično za ovu utakmicu. Dolazimo po pobjedu", poručio je Marko Brkljača, važan kotačić ove momčadi, igrač koji je ljetos iz Hajduka došao u Dinamo.

"Snašao sam se dobro. Znao sam i prije neke igrače, sad sam sve upoznao, pomogli su mi u prilagodi, bilo je lagano. Što se tiče ove juniorske Lige prvaka, zaboravili smo već težak poraz u Milanu (3:0), ovo je sasvim nova utakmica, idemo se skupiti kako znamo i pokazati što možemo.", kaže Brkljača.

(1.45) RB Salzburg U19 (5.50) Dinamo U19 (7.80)

Važan je u formaciji Ivana Senzena i stoper Moreno Živković. On je također veliki optimist.

"Atmosfera je dobra, zaboravili smo Milano, spremni smo za ovaj izazov. Pokazali smo i u prvenstvu da smo kvalitetni i s takvom spoznajom ćemo istrčati u Salzburgu. Igrati Ligu prvaka, svejedno na kojoj razini jest ispunjenje sna, vjerujemo u prolazak skupine", tvrdi Živković.

A što kaže kreator ove momčadi, trener Ivan Senzen? Svjestan je da je pred njegovom momčadi težak ispit?

"Imao standardno dobru atmosferu u momčadi, odradili smo dosta treninga u zadnje vrijeme, iako smo bili bez reprezentativaca i spremni čekamo ovaj susret.", reći će Senzen, naglašavajući snagu Red Bulla.

"Igramo protiv kvalitetnog suparnika, lanjskog finalista, dva igrača iz te momčadi igraju i danas. Red Bull ima jednu od najboljih škola u Europi, definitivno, pred nama je velik izazov."

(1.45) RB Salzburg U19 (5.50) Dinamo U19 (7.80)

Na početku sezone kazao je da stvara momčad od igrača sa svih strana, od prve momčadi do kadeta. Je li uspio u tome?

"Mislim da smo uspjeli napraviti momčad, ali moramo to potvrditi i na terenu."

Kako se postaviti protiv Austrijanaca, čekati priliku u obrani, ili od početka krenuti po pobjedu?

"Nećemo otkriti cijeli recept, ali moja mantra je da probamo izraziti sebe, nadmetati se s protivnikom. Prva momčad je druga prtiča, tamo su bitni samo bodovi, a ne igra i dojam. A kod nas su bitni i dojam i izvedba, važno je da se nadigravaš.Tek onda vidiš koliko si dobar i što još moraš popraviti.", najavio je Senzen. (T.N.)

Uefina Liga mladih, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Dinamo 14.30

Chelsea U19 – Milan U19 16.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

UEFA Youth LeagueGNK DinamoRed Bull SalzburgMarko BrkljačaIvica SenzenMoreno Živković

Ostale Vijesti