REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Marka Pjacu želi vratiti bivši klub, započeli su pregovore s Juventusom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 16:44

Kod njih je najviše igrao od svih posudbi iz Stare Dame

Prošle sezone Marko Pjaca odradio je posudbu u Genoi i praktičkoi započeo oživljavanje karijere. Teške ozljede prekinule su razvoj i eksploziju jednog od najpotentniji krilnih igrača u Hrvatskoj. Još 2016. godine Juventus ga je kupio za 23 milijuna eura iz Dinama. Pjaca je prvu tešku ozljedu doživio na prijateljskoj utakmici reprezentacije u Estoniji. Uvjeti na toj utakmici su bili blago rečeni grozni, a neki igrači su i prozivali savez zbog organizacije takvih utakmica.

Pjaci su tada stradali prednji križni ligamenti desnog koljena, a potom je u ožujku 2019., dok je bio na posudbi u Fiorentini, ozlijedio križne ligamente lijevog koljena. Nakon prve ozljede Pjaca nije bio isti igrač kojeg smo gledali prije, a nakon dugotrajnog oporavka uslijedile su posudbe u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu i na posljetku u Genoi koja ga želi vratiti opet.

Informaciju o pregovorima čelnika Genoe i Juventusa objavio je Nico Schira na svom Twitteru, a Pjaca je prošle sezone odirao 35 utakmica za Genou i zabio tri gola što mu je prvi put od sezone 2016./17. da je zabio tri gola u jednoj sezoni. Prošle sezone najviše utakmica je odigrao kao povučeni napadač i kao napadač za Genou.

Da nije bilo ozljeda vjerojatno bi pisali o dvoznamenkastim brojkama na kontu proteklih sezona i transferu u jači klub. Međutim, 26-godišnji Marko Pjaca ima priliku oživjeti karijeru povratkom u Genou koja ga očito želi u svojim redovima.

Njegova tržišna vrijednost je 4 milijuna eura, a ugovor s Juventusom traje mu do ljeta 2023. godine.


Tagovi

Marko PjacaGenoaJuventusSerie A

Ostale Vijesti