Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Marka Livaju ne zaustavlja ni Belupov flaster

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 08:51

Hajduk je u nizu od tri pobjede, Slaven Belupo nije imao izgleda na Poljudu.

Sve je uoči dvoboja Hajduka i Slaven Belupa bilo kao nacrtano, znali smo da će Splićani napadati i dominirati, a Koprivničani čekati priliku da zaprijete iz rijetkih dolazaka na polovicu domaćih.

Ono što nismo očekivali je da će Marko Livaja dobiti posebnog pratitelja, Bruno Goda ga nije ispuštao iz vida ni kada je njegova momčad imala posjed i otvarala napad. Goda, inače uglavnom bočni igrač s radnim mjestom na lijevoj strani, držao se Livaje bez poštivanja socijalne distance, pokušavao najboljeg igrača Hajduka onemogućiti da primi loptu. Nije mu to baš uvijek uspijevalo jer je Livaja često mijenjao poziciju, dodatno motiviran što mu za vratom puše Belupov flaster. I tako striktno pokrivan kapetan Bijelih je imao nekoliko dobrih poteza, a najbolji je napravio da nije ni dodirnuo loptu. Kada je Emir Sahiti krenuo u sebi karakterističan prodor Livaja mu je kretnjom oslobodio prostor. Goda je radio ono što je zadužen pa je krenuo za Livajom, otvorio se prostor između gostujućih braniča pa se Sahiti sjurio prema Čoviću i lagano ga svladao. Hajduku je baš trebao takav gol da probije obranu kojoj nisu zabili ni Dinamo ni Osijek.

Još jedan lagani gol domaćih početkom drugog poluvremena značio je kraj svih nadanja gostiju. Imali su dva solidna pokušaja u prvom dijelu, ali način na koji su igrali nije im mogao donijeti ništa osim poraza. Plan s bunkerom i striktnim čuvarom na Livaji pokazao se neuspješnim, a dva gola zaostatka bila su nedostižna za Klafurićevu momčad.

Hajdukove navijače osim treće uzastopne pobjede može radovati podatak da nisu imali značajniji pad u igri u drugom dijelu, tek nekoliko minuta Slaven Belupo je nametnuo ritam, ali bez većeg uspjeha.

Jedna po jedna pobjeda, to je Hajdukov jedini recept da ostane pri vrhu ljestvice. Tri u nizu su upisane, a u idućem kolu Bijeli gostuju kod posljednjeg Hrvatskog dragovoljca. Odlična prilika da se niz produži na četiri uspjeha za redom.

Slaven Belupo će u Gorici trebati pokazati više napadačkih sklonosti ukoliko želi do bodova. Subotnju večer u Splitu Koprivničani trebaju što prije zaboraviti.

Piše: Vedran Pavičić



Tagovi

HajdukSlaven BelupoJens GustafssonMarko LivajaDean Klafurić

Ostale Vijesti