Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

Mario Vrančić uskoro postaje novi igrač Rijeke!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 14:02

33-godišnji veznjak je lani igrao za Stoke, a na Rujevicu stiže kao slobodan igrač.

Za vrijeme ljetnog mercata da se čuti toliko glasina da filtraciju onih dobrih, odnosno istinitih i loših, odnosno lažnih, ne uspijeva svako uraditi. Rijeka je momčad u čijoj će svlačionici ovog ljeta osvanuti mnoga nova lica, a jedno od njih je ono Marija Vrančića, 33-godišnjeg veznjaka rodom iz Slavonskog Broda koji je upisao šest nastupa za reprezentaciju BiH.

Vrančić je dosad u karijeri igrao samo za njemačke (Mainz, BVB II, Paderborn, Darmstad) te engleske klubove (Norwich, Stoke), a iako je s engleskim drugoligašem imao još godinu dana ugovorne obveze, na Rujevicu će stići kao slobodan igrač.

O Vrančiću i Rijeci priča se već neko vrijeme, stoga ovaj potpis nije ništa novo. Još prije godinu dana, kad je otišao iz Norwicha, Vrančić je imao na stolu ponudu Rijeke, ali je na kraju ipak odlučio otići u Stoke. I nije pogriješio, jer iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je u ukupno skupio tri pogotka i sedam asistencija u 35 nastupa, što za središnjeg veznjaka – i to u tvrdoj ligi kao što je Championship – nipošto nije loše.

Vrančić tako dolazi u Rijeku. Odradio je liječničke preglede, ali je cijeli posao – još neko kratko vrijeme – neslužben. Očekuje se da će ga iz kluba predstaviti u narednih 48 sati, vrlo lako u puno ranije.

Onaj iskusni veznjak je treće pojačanje Rijeke ovog ljeta. Stigao je prvo Dujmović iz Jaruna, potom Pablo Alvarez iz Černog Mora, da bi se sad momčadi priključio i Mario Vrančić. Ako je nekoga brinulo tko će 'voditi' mlade riječke momke, danas je dobio odgovor, jer igrač koji ima 76 nastupa u Bundesligi 1, 83 nastupa u Bundesligi 2 te 20 nastupa u Premieri ligi i 133 nastupa u Championshipu svakako je netko čije će riječ u svlačionici imati težinu.

Isto tako, ovih se dana očekuje da Rijeka zgotovi dolazak stasitog braniča. Ime se, zasad, drži u tajnosti, ali on je netko tko bi, baš poput Vrančića u veznoj liniji, trebao donijeti sigurnost ispred Nediljka Labrovića.


Tagovi

Mario VrančićHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiGermanijak transferi

Ostale Vijesti