Mario Pašalić: Tko me prati, zna kako igram

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 09:01

Mlada zvijezda Elchea, 20-godišnji Mario Pašalić, opisao je svoje dojmove nakon niza fantastičnih izvedbi u dresu svoje momčadi. Za Sportske Novosti je otkrio svoje buduće poteze, a osvrnuo se i na svoj status u reprezentaciji.

Dvadesetogodišnji Mario Pašalić proživljava najbolje trenutke svoje mlade karijere. Odlazak u Primeru i na obalu Mediterana, pokazao se punim pogotkom, a njegove posljednje izvedbe u dresu Elchea nikome nisu mogle promaknuti.

Pašalić je ove sezone redoviti član momčadi s Manuel Martinez Valera, a do ovog je trenutka upisao 28 nastupa u La Ligi, a četiri je puta nastupio u španjolskom Kupu Kralja. Tijekom ukupno 2.301 minute triput se upisao u strijelce, a precizan je bio na posljednje dvije utakmice svoje momčadi. Osobito se istaknuo u prošlom kolu kada je Elche uzeo tešku i bitnu pobjedu protiv Malage. Hrvatski je biser postigao pobjedonosni pogodak čime je ostvaren njihov glavni cilj - ostanak u ligi.

Samo mi je trebao prvi pogodak. Znao sam da će me krenuti. Neću reći da sam znao kako će to biti serija, ali osjećam se opušteno, potpuno rasterećeno. Ne bih sebe izdvajao, jer od Božića igramo sjajno. Bili smo tada posljednji sa 17 bodova, a danas smo ostali u ligi i već osvojili 40 bodova“, poručio je Pašalić za Sportske Novosti.

Mario je nezamijenjiv na poziciji zadnjeg veznog i mjesecima je standardni član prve postave. Osim toga, bitno je za istaknuti kako je najmlađi na svojoj poziciji u ligama 'petice'.

„Vjerojatno je tako, ali ne pratim te podatke. U Primeri nema mojih vršnjaka na toj poziciji“.

Koncem ove sezone ističe mu jednogodišnja posudba u aktualnom klubu, nakon čega slijedi povratak u London.

Plan mi je otići na razgovore s Chelseajem, ali nema ništa konkretno. Ne bih volio da se ni o tome priča. Trenutno mi je u mislima što bolje završiti preostale utakmice. Ako me već krenulo, zašto ne bi zabio još jedan pogodak pa da što ljepše zaključim sezonu“.

Niko Kovač do ovog trenutka nije vidio Pašalića kao ozbiljnog igrača za reprezentaciju. Činjenica je to koja čudi s obzirom na to kako je riječ o standardnom igraču Primere...

„Nemam što reći na tu temu osim da mi je drago i kada odem igrati ua U-21 reprezentaciju. Za mene neka govore moje igre i golovi. Tko gleda, zna kako igram“, zaključila je mlada zvijezda Elchea.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mario PašalićElcheHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti