Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Marinko Mavrović za Germanijak: Grupa je prolazna, a popis putnika na Euro objavit ćemo nakon prijateljskih utakmica

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.10.21. | 11:29

Hrvatsku pred Euro 2022 očekuju provjere protiv Slovenije i Finske.

Hrvatska futsal reprezentacija jučer je saznala suparnike s kojima će se sučeliti na Europskom prvenstvu koje će se od 19. siječnja do 6. veljače 2022. održati u nizozemskim gradovima Amsterdamu i Groningenu.

Hrvatska je, kao reprezentacija iz druge jakosne skupine, dobila pravu ‘slavensku grupu’, s Rusijom, Slovačkom i Poljskom.

Za komentar skupine nazvali smo hrvatskog izbornika Marinka Mavrovića.

“Rusija je svakako favorit, jedna vrlo jaka reprezentacija. Igrali smo s njima dva puta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2021 i bili smo im jako blizu pobjedi. U Dubrovniku smo remizirali, no tada za njih nisu igrali Brazilci”, rekao je Mavrović i najavio kako su Poljska i Slovačka ozbiljne, ali svakako pobjedive reprezentacije.

“Poljska je fizički iznimno jaka reprezentacija, a sa Slovačkom smo u kvalifikacijama odigrali jednu jako izjednačenu utakmicu i na kraju pobijedili ‘na knap’. Dobro ćemo ih skautirati do početka prvenstva”.

Sve u svemu, izbornik je zadovoljan grupom.

“Skupina je prolazna. Hrvatska je kao reprezentacija iz druge jakosne grupe favorit za četvrtfinale, ali i prijašnjih godina smo bili ‘favoriti’ protiv Bjelorusije, Francuske i Češke pa se nismo kvalificirali na velika natjecanja. Na ‘papiru’ grupa izgleda jako dobro, ali taj status moramo potvrditi na parketu. Najbitnije je da budemo napaljeni ‘200 posto’. Futsal je napredovao u svim državama”.

Hrvatska se na Europsko prvenstvo kvalificirala na impresivan način, slavivši u svih šest kvalifikacijskih utakmica, uključujući i protiv izravnog konkurenta prvo mjesto skupine, reprezentacije Ukrajine.

“Ako ćemo imati pristup kao protiv Ukrajine onda se stvarno ne bojim nikoga. Grupa je prolazna, možemo reći da smo zadovoljni, ali mora se jako puno faktora posložiti kako bismo prošli dalje. Svi igrači i cijeli stručni stožer moramo biti na maksimalnom nivou”.

Nositelji hrvatske reprezentacije su internacionalci koji već dugi niz godina i nekoliko kvalifikacijskih ciklusa igraju zajedno, a Francu Jelovčiću, Tihomiru Novaku, Dariju Marinoviću, Vedranu Matoševiću i Josipu Sutonu priključili su se najbolji igrači 1.HMNL koja je prepuna talenta.

Futsal javnost svakako najviše zanima popis putnika na Euro 2022. Izbornik Mavrović u kvalifikacijama je isprobao dosta širok dijapazon različitih profila igrača...

“Popis putnika na Euro objavit ćemo u krajem godine, nakon što odigramo prijateljske utakmice protiv Slovenije u studenom i Finske u prosincu. Imamo širi popis od 25 igrača, no u ovom trenutku je nemoguće reći kako će izgledati konačni popis. Igrači koju su izborili ovo prvenstvo su, naravno, u blagoj prednosti, no prvenstvo je tek počelo. Vidjet ćemo kakvo će biti zdravstveno stanje igrača, u kakvoj će biti formi. Nakon utakmica protiv Slovenije i Finske bit ćemo puno pametniji”, rekao nam je za kraj Mavrović.

Hrvatska prvenstvo otvara utakmicom protiv Poljske 21. siječnja u Amsterdamu. Slijedi derbi protiv Rusije četiri dana kasnije, također u nizozemskoj prijestolnici, a posljednje kolo skupine Hrvatska igra 29. siječnja u Groningenu.

Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj se nalaze europski viceprvaci Španjolska, Azerbajdžan, Gruzija i Bosna i Hercegovina.



Tagovi

FutsalHrvatska futsal reprezentacijaFutsal Euro 2022Marinko Mavrović

Ostale Vijesti