Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Marijan Čerček: "Maknuli su me jer su znali da bih glasao za Zajeca!"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 10:07

Turbulentan tjedan u Maksimirskoj 128 je pred nama, natjecateljski, što na terenu, što u uredima

U čistki Dinamove Skupštine maknut je i jedini član proslavljene generacije 1967. Marijan Čerček, prvog pogotka u prvoj finalnoj utakmici Kupa Velesajamskih gradova za Dinamo protiv Leedsa (2-0).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Iskreno nisam vjerovao da će se to dogoditi. Moja je vjera uvijek bio Dinamo kojem sam kao igrač dao sve najbolje što sam znao i mogao, kasnije kao navijač, a kao član Skupštine sam uvijek glasao prema svojoj savjesti. U Sheratonu sam stao na Barišićevu stranu, a ne na Antolićevu i Mamićevu. No, dobro, mislim da je Barišić mislio da bih ja glas dao Velimiru Zajecu i da me zato maknuo", rekao je za Sportklub.

Glasali biste za Zajeca?

“Da, odlučio sam se prije ovog raspleta svoj glas dati Zajecu. Mislim da Barišić treba biti počasni predsjednik kluba, da bi isto putovao s momčadi, a da je vrijeme za mlađe i nove ljude. I ja sam sa 75 godina već prestar za skupštinara. I da sam imao priliku glasati, i sam bio odstupio. Velimir Zajec je legenda kluba, u nekoliko je navrata već bio u klubu, ima dovoljno nogometnog iskustva i što je najvažnije – njega bi podržali svi koji vole Dinamo.”

Što mislite da li Zajec može sakupiti još šest ruku koliko mu je potrebno za pobjedu?

“Iskreno, mislim da će mu biti teško. Barišić je u takvim stvarima prekaljen, ali da ću navijati za Zeku u nedjelju u podne – hoću. Jer dolazi neko novo vrijeme, osjeća se da su navijači sve više uz klub što kod Mamića nije bio slučaj. Osjeti se to na svakoj utakmici, baš kako su i nazvali, osjeća se to proljeće.”




Tagovi

Marijan ČerčekVelimir ZajecGNK DinamoSkupština GNK DinamoStatut GNK DinamoGNK Dinamo izbori

Ostale Vijesti