Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Maribor želi hrvatskog napadača kao zamjenu za Ognjena Mudrinskog

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 12:43

Dinamo ga je prije dvije godine prodao za 700 tisuća eura.

Iako su na koncu iznimno uzbudljive sezone nogometaši Maribora u konačnici uspjeli osvojiti naslov prvaka Slovenije, sportski direktor Marko Šuler ovog će ljeta imati puno posla. Prije svega, Violice će morati pronaći zamjenu za svojeg prvog napadača i igrača koji je izabran za najboljeg igrača slovenske lige, Ognjena Mudrinskog. Bivši napadač Gorice završio je sezonu kao prvi topnik slovenskog nogometa sa 17 postignutih pogodaka, a dobrim igrama zaradio je povratak u poljsku Jagieloniju koja ga je posudila Mariboru. Doduše, i dalje postoji mogućnost, odnosno nada navijača Maribora da će ljudi iz kluba u konačnici uvjeriti srpskog napadača da ostane u Ljudskom vrtu i sljedeće sezone, ali budući da takav ishod nije pretjerano izgledam u Mariboru već sad gledaju neke druge opcije.

Prema informacijama slovenske Ekipe, na vrhu liste želja kao zamjena za Ognjena Mudrinskog nalazi se hrvatski napadač Roko Baturina. 21-godišnjak je protekle dvije godine član Ferencvarosa, s tim da je za mađarskog velikana dosad skupio 26 nastupa, 10 pogodaka i 2 asistencije. U međuvremenu je jednu polusezonu proveo na posudbi u Lechu, ali ista nije bila ni približno dobra kao ona kad je kao posuđeni igrač Dinama igrao za Bravo. Bilo je to u proljetnom dijelu sezone 19./20., Baturina je igrao jako dobar nogomet, a baš je na temelju tih njegovih igara u Sloveniji Dinamo na njemu zaradio 700 tisuća eura.

Baturina će netom završenu sezonu nastojati zaboraviti što prije. Nije se naigrao ni u Fradiju ni u Lechu pa bi tako eventualni odlazak u Sloveniju mogla biti prava win-win situacija. Nadalje, Ekipa javlja kako interes Maribora nije ništa novo te da ga je Šuler htio dovesti u Ljudski vrt još prije godinu dana, ali na kraju do dogovora ipak nisu uspjeli doći.

Prema informacijama portala Germanijak, Matjaž Kek ga je preporučio Damiru Miškoviću kad je Baturina igrao za Bravo, a da stariji brat nove mlade zvijezde Dinama na kraju nije transferiran u Fradi, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se prelazak u Rijeku na kraju dogodio.

Baturina je karijeru započeo u Hajduku, zatim je prošao u mlađe kategorije Splita, a sa samo 17 godina zajedno sa svojim bratom Marinom prešao je u Dinamo. Igrao je za U15, U17, U18 i U19 reprezentaciju Hrvatske, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura.


Tagovi

Roko BaturinaGermanijak transferiLjetni prijelazni rokFerencvarosMaribor

Ostale Vijesti