SUSANA VERA/Action Images
SUSANA VERA/Action Images

Marca plasirala senzacionalnu vijest: Barcelona besplatno krade obrambeni stup Chelseaja na kraju sezone?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.12.21. | 15:33

Dobio je ponudu Plavaca o produljenju suradnje, ali istu i dalje nije prihvatio.

Barcelona je u 'post Messi eri'. I nije im lako. Španjolski gigant trenutno nije ni sjena onog kluba koji je proteklih 15-ak godina bio uvijek u top 3 najboljih svjetskih klubova, a budući da su već na sredini sezone na neki način otpali u borbi za naslov prvaka La Lige, dovođenjem Xavija uprava je htjela napraviti svojevrsnu smjenu generacije. Naravno, to ne znači da će svi senatori napustiti klub, ali bi ipak većina igrača iz udarnih 11 trebala biti mlađa od 24 godine.

Garcija, Gavi, Pedri, Nico Gonzalez, Fati, Dest, Araujo, Mingueza i Dembele igrači su koji bi narednih godina trebali biti okosnica momčadi, s tim da je upitna pozicija samo potonje dvojice. Dembele nije opravdao novac uložen u njega te postoje neke naznake da bi ga Barcelona mogla prodati, dok za Minguezu i dalje neće svi staviti 'ruku u vatru' da je kalibar da bude član udarnih 11. Barcelona kreće u neko novo doba, a kako je na snazi novo normalno, to neće biti nikakvo iznenađenje.

Doduše, isto se u skorijoj budućnosti sprema i Realu i Atleticu, dva kluba koji su Barceloni najveći konkurenti u prvenstvu. Modrić, Kroos, Marcelo, Bale, a u dogledno vrijeme i prva violina kluba Benzema neće biti u stanju na najvišoj mogućoj razini napadati na tri fronta tokom cijele sezone. Realova budućnost su Camavinga, Rodrygo, Vinicius i Valverde, ali to ipak neće biti dovoljno da se bore s Barceloninom plejadom nadarenih igrača. No, ne treba brinuti, Perez već neko vrijeme priprema teren za Mbappea i Haalanda, Real će sigurno pazariti neko veliko ime, ali morat će ipak napraviti opsežniju domaću zadaću kako im se ne bi ponovio slučaj Hazard.

Što se tiče El Chola, on još ne mora raditi tako dugoročne planove, njegovi najbolji igrači polako ulaze (ili već jesu) u svojim najboljim igračkim godinama, ali bez pravog napadača teško će obraniti naslov prvaka Španjolske.

No, vratimo se mi Barceloni.

Uprava kluba svjesna je da su promjene nužne. Budućnost možda je svjetla, ali sadašnjost baš i nije. Upravo iz tog razloga čelnici već sad gledaju igrače s kojima će pojačati konkurenciju u momčadi. Dani Alves je stigao više kako bi 'uveo reda u svlačionicu', ali pomoć je potrebna i na terenu. A istu očekivati od igrača koji će uskoro proslaviti od 39. rođendana i nije baš najpametnije.

Najnovije ime koje se pojavilo na vrhu ljestvice prioritetnih pojačanja već ove zime ili ljeta je kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta. 32-godišnjem Basku na kraju ove sezone ističe ugovor s Plavcima, a iako mu je uprava londonskog velikana ponudila produljenje suradnje, on istu zasad obija potpisati.

Marca navodi kako bi popularni Azpi najidealnija opcija za poziciju desnog beka u Barceloni, s tim da je kod njega veliki plus činjenica da jako dobro može odigrati desnog braniča u sustavu s trojicom u posljednjoj liniji.

Nadalje, Marca dodaje kako Sergino Dest zasad nije oduševio Xavija te on već sad gleda neke druge opcije na poziciji koju pokriva mladi Amerikanac. Problem u ovom poslu je taj što financijska slika Barcelone i nije naročito dobra u ovom trenutku. Barca se ne može natjecati s Plavcima kad je riječ o visini ugovora koji će biti ponuđen Azpilicueti, ali ukoliko 32-godišnji Bask pokaže želju za povratkom u rodnu mu zemlju, tad bi opcija potpisa za Barcelonu postala i više nego realna.


Tagovi

Cesar AzpilicuetaChelseaATP BarcelonaBarcelonaGermanijak transferinogometni transferitransferi

Ostale Vijesti