ALBERTO LINGRIA - Action Images
ALBERTO LINGRIA - Action Images

Mandžukić i Rebić nevidljivi u porazu od Lazija, Milanov poraz pomogao Juventusu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 22:54

Juventini su u jednom danu ispali i vratili se u Ligu prvaka bez da su uopće igrali.

Joaquin Correa pobrinu se da nogometaši Milana pognute glave napuste Olimpijski stadion u Rimu. Lazio je u posljednjoj utakmici 33. kola svladao Rossonere rezultatom 3:0, a strijelci pogodaka bili su Correa (2', 51') te Ciro Immobile (87').

Utakmica skoro pa nije ni počela, a Gigi Donnarumma, o kojem se toliko priča posljednjih dana zbog navodnog interesa Juventusa i činjenice da još uvijek nije potpisao novi ugovor s Milanom, već je morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Obrana Milana olako je shvatila Immobilea koji lijepom loptom gura Correu u stopostotnu priliku, Argentinac potom zaobilazi Donnarummu i – iako se malo spetljao – u konačnici uspijeva gurnuti loptu u mrežu. Da budemo precizni, dogodilo se to točno nakon 77 sekundi što je počela utakmica – 1:0

Pogodak Corree pogledajte OVDJE

Iako bismo pregledom statistike pomislili kako je prvo poluvrijeme bilo relativno izjednačeno, domaćin je bio puno bolja momčad. Kako u prvom poluvremenu, tako i u cijeloj utakmici.

Imali su gosti dobru priliku doći do poravnanja u 31. minuti, ali je udarac Calhanoglua obranio Reina.

Neposredno prije odlaska na predah, Lazzari je zabio za povećanje vodstva Nebeskoplavih, ali javio se VAR koji je signalizirao nedozvoljenu poziciju pa je tako pogodak veznjaka Lazija minutu prije kraja prvih 45 minuta poništen.

U nastavku utakmice, veoma brzo domaćin povećava vodstvo. VAR je i ovog puta bio 'u akciji', samom pogotku Corree možda je prethodio prekršaj, ali Orsato je nakon pregleda VAR-a ostao pri svojoj odluci – 2:0

Drugi pogodak argentinskog veznjaka pogledajte OVDJE

U drugom poluvremenu gosti su uputili seriju udaraca iz daljine, domaćin je također u dva navrata opasnije zaprijetio, ali ono što je napravila obrana Milana u 87. minuti igrač kao što je Ciro Immobile ne prašta.

Prvi napadač Lazija i Azzurra primio je loptu na 17 metara, namjestio se na udarac i lijepo pogodio malu mrežicu Donnarumme koji je bio nemoćan. Obrana Milana je kasnila, Tomori je bijesno mahao rukama, ali veliki dio krivice za pogodak snosi upravo on zbog zakašnjelog ulaska u blok igraču koji već nekoliko sezona u nizu nemilice zabija u Serie A – 3:0

Pogodak Immobilea pogledajte OVDJE

Lazio je sad stigao na pet bodova od petoplasiranog Milana koji je, iako su bodovno izjednačeni s Napolijem i Juventusom, trenutno u zoni koja vodi u Europsku ligu na kraju sezone. Milan je porazom ispustio drugo mjesto na kojem se sada nalazi Atalanta, a zanimljivo je kako je razlika između druge i pete momčadi prvenstva u tek dva boda.  


Tagovi

MilanLazioJoaquin CorreaCiro ImmobileSerie A

Ostale Vijesti