Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Mandžina ljevica za povijest: Sjećate li se gdje ste bili na jedan od najbitnijih dana hrvatskog nogometa? (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 20:25

Kasnije je samo jedna prepreka skinula osmijeh s lica Modriću i društvu - Francuska

"Dogodilo se čudo nad čudima! Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva!" orilo se sa svih razglasa prije četiri godine nakon što su Vatreni u produžecima srušili Englesku 2:1.

Prepotentno se Gordi Albion nadao 'It's comming home', ali kraljevi drame toga prvenstva imali su neke druge planove. Iako smo primili pogodak u ranoj fazi utakmice (Trippier je zabio već u 5. minuti), a Hrvatska se budila dobrih 20-ak minuta do prvih pokušaja, ali zapravo je sve u prvom dijelu bilo za zaborav. Tko je u Hrvatskoj pripremio grickalice već ih je sve "riješio" do tada, a grizli smo nokte sve do tog famoznog drugog dijela, produžetaka i ispisivanja povijesti.

Prvo je Ivan Perišić akrobacijom pospremio loptu na asistenciju Šime Vrsaljka u mrežu za 1:1, a ključni trenutak stigao je tek u produžecima. U 109. minuti Mandžukić je pospremo prizemnim udarcem lijevom nogom loptu u mrežu za erupciju oduševljenja i uništavanje engleskog sna i bacanje naše cijele nacije u delirij!

HNS se ovoga uspjeha prisjetio rasporedom toga dana koji su naši Vatreni imali. Sjećate li se vi što ste radili toga dana?

Kasnije je samo jedna prepreka skinula osmijeh s lica Modriću i društvu - Francuska. No nedovoljno da za svoju naciju ne bi bili heroji. Na današnji dan te slavne 2018. hrvatska reprezentacija postigla je najveću pobjedu u svojoj povijesti, onu koja ju je dovela i do onog konačnog veličanstvenog srebrnog uspjeha.

Osim toga, na današnji dan, ali prije 24 godine, proslavila je Hrvatska još jednu veliku pobjedu - onu protiv Nizozemske u Francuskoj.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaMario MandžukićFIFAHNS

Ostale Vijesti