HANDOUT/Action Images
HANDOUT/Action Images

Mancini: „Protiv Španjolske trebamo pružiti vrhunsku partiju, ali neće biti lako“

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.07.21. | 21:29

Talijanski izbornik pokušava spustiti euforiju koja je zavladala u Italiji nakon sjajnih predstava Azzurra na Euru.

Talijani su oduševili na ovom Euru te su postali prvi favorite za uzimanje naslova prvaka, no izbornik Roberto Mancini prije polufinalnog susreta protiv Španjolske poziva na oprez.

"Bit će to teška utakmica, baš kao i protiv Belgije. Španjolska je izvanredna u posljednjih nekoliko godina, ima mnogo mladih igrača i izvrsnog trenera", započeo je Mancini.

"Italija još nije u finalu. Neće biti lako, trebamo pružiti sjajnu predstavu, Španjolska je vrhunska momčad, u polufinalu smo, ali neće biti lako", izbornik Azzurra pokušava smanjiti euforiju koja se podigla u talijanskim medijima.

Talijani definitivno igraju sjajno, no nije slučaj samo na ovom Euru. Naime, trenutno su Azzurri u nizu od 32 utakmice bez poraza, a posljednji put su kapitulirali u rujnu 2018. godine protiv Portugala 0:1 u Ligi nacija. Nakon toga Talijani su upisali 27 pobjeda i pet remija, čime je Mancini ušao u povijest kao najuspješniji talijanski izbornik srušivši dosadašnji rekord Vittorija Pozze, koji je u razdoblju od 1935. do 1938. godine imao niz od 30 utakmica bez poraza.

Mancini je blizu rušenja svjetskog rekorda koje drži Brazil ( 1993. do 1996. godine) i Španjolska (2007. do 2009. godine) s nizom od 35 susreta protiv Španjolske. No, da bi ostao u igri za taj pothvat Mancini mora prvo srušiti baš Furiju.



Tagovi

Euro 2021Euro 2020EUROTalijanska nogometna reprezentacijaRoberto Mancini

Ostale Vijesti