Reuters
Reuters

Manchester City je 23. prvak Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 10.06.23. | 23:06

Englezi su se približili Španjolcima na all-time ljestvici.

Manchester City svladao je Inter s 1-0 u finalu Lige prvaka i prvi put u svojoj povijesti osvojio Ligu prvaka, uključujući i preteču natjecanja Kup prvaka. Manchester City tim trijumfom postao je 23. europski klub koji se okrunio titulom prvaka Europe i šesti engleski klub kojem je to pošlo za rukom.

Najviše naslova ima Real Madrid, 14. Slijedi ga Milan sa sedam, Bayern i Liverpool imaju šest titula, Barcelona pet, a Ajax četiri. Inter je ostao na tri titule prvaka Europe, koliko ima i Manchester United.

Dva naslova osvojili su Juventus, Benfica, Chelsea, Nottingham Fores i Porto, a jedan čak 10 klubova - Celtic, HSV, Borussia Dortmund, Steaua, Marseille, Feyenoord, PSV, Crvena zvezda, Aston Villa i od danas Manchester City!

Što se tiče all-time ljestvice država, Englezi su stigli do 15. naslova iz 26. finala čime su se približili vodećim Španjolcima koji su 19 puta osvajali naslov (svih 19 naslova osvojili su Real Madrid i Barcelona). Ukuopno su klubovi iz 10 država osvajali naslove prvaka Europe... (nr)



Tagovi

Manchester CityInterLiga prvaka

Ostale Vijesti