Man City dogovorio prvo pojačanje ovog ljeta - za samo 11 milijuna dolazi engleski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.07.15. | 18:29

'Građani' su aktivirali klauzulu koju je engleski reprezentativac imao u ugovoru.

Manchester City je sve dogovorio s prvim ovosezonskim pojačanjem. Na Etihad će se preseliti 25-godišnji veznjak Fabian Delph.

On je karijeru počeo u Leedsu, a 2009. ga je kupila Aston Villa za koju je u 6 godina odigrao 107 utakmica. U posljednje dvije sezone je bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi pa je lani zaslužio i poziv u reprezentaciju, a od tada je već šest puta nosio dres 'Gordog Albiona'.

Delph nije jučer otputovao s momčadi Aston Ville na pripreme u Portugalu, a Daily Mail donosi kako je danas Manchester City aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru po kojem ga mogu kupiti za nešto više od 11 milijuna eura. Cijeli posao trebao bi se službeno objaviti kroz sljedeća 24 sata. U Aston Villi su očigledno već počeli s traženjem zamjene, a navodno im je meta Lilleov Idrissa Gueye kojeg traži i Galatasaray.

Ako se posao i službeno objavi, bit će to prvo pojačanje 'Građana' za sljedeću sezonu. Do sada su došli samo mladi igrači na koje klub računa u sljedećem razdoblju. Prvo je došao 18-godišnji turski wonderkid Enes Unal, a danas je objavljeno kako je trogodišnji ugovor potpisao njegov vršnjak David Faupala, Francuz koji je do sada bio član Lillea.

(Foto: Action Images)


Tagovi

David FaupalaIdrissa GueyeFabian Delph

Ostale Vijesti