Mamić zadovoljan: Još nije gotovo, ali napravili smo velik korak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 10:04

Dinamo je jučer u Parku mladežu svladao Split s 1:0 i napravio veliki korak prema obrani novog naslova domaćeg prvaka.

 „Čestitam momčadi na osvojena tri boda i Splitu na dobroj utakmici. U prvom dijelu smo propustili riješiti priliku, a u nastavku smo bili dosta slabiji što Split, na našu sreću, nije iskoristio. Ponavljam, sretan sam s tri boda“, rekao je trener Dinama Zoran Mamić, prenose službene klupske stranice.

'Ekspresno' oporavljeni Marko Pjaca je njegovoj momčadi donio vrijedna tri boda pogotkom u 36. minuti.

Znamo svi o kakvom se igraču i sportašu radi, pokazao je to i fantastično brzim povratkom. Zaslužuje sve epitete i meni kao trenera je užitak imati takvog igrača u momčadi“.

Nakon vodstva u prvom poluvremenu, u drugom nismo vidjeli mnogo.

Teško je reći zašto smo pali u nastavku, nismo osvajali druge lopte i Splitu smo dali dosta prostora pa onda to ne izgleda kako mi želimo“, kaže Mamić koji ne smatra da je prvenstvo još gotovo, ali ipak ističe:

Devet bodova je još u igri, kod Rijeke 12 i dok nije gotovo – nije. Da smo napravili veliki korak – sigurno jesmo. Rijeka na Poljudu? Naravno da bi mi bilo drago da se poveća prednost“, poručio je Mamić.

Rijeka danas gostuje kod Hajduka.

Dinamo je imao više od igre, to se i očekivalo iako smo mi dobro otvorili utakmicu, no zatim nam se dogodio jedan period u kojem smo do kraja poluvremenu upali u nekakvu rupu. Oni su to iskoristili i došli do zasluženog pogotka. U drugom dijelu osvježili smo momčad igračima s klupe i pokušali smo doći do izjednačenja, imali smo dvije izgledne prilike i šteta što nismo uspjeli. Neki igrači još nisu u optimalnoj formi, tek su se vratili zbog čega je teško bilo držati visoki ritam tijekom cijele utakmice protiv Dinama koji je došao maksimalno motiviran i Dinamom koji sebi može dopustiti luksuz da jednog Soudanija drži na klupi. Dali smo sve što imamo u ovoj utakmici“, rekao je trener Splita Goran Sablić po završetku dvoboja.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Zoran MamićGoran Sablić

Ostale Vijesti