foto: Jurica Galoić/Pixsell
foto: Jurica Galoić/Pixsell

Mamić uoči Wolfsbergera: Ademija sam instruirao na mobilizaciju svlačionice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.11.20. | 15:09

Od 17 sati pratimo konferenciju za medije iz Maksimira. Modri u četvrtak dočekuju Austrijance u veoma nepovoljnoj situaciji.

Od 17 sati na Maksimirskom stadionu medijima su se obratili predstavnici Dinama. Klub se našao u situaciji u kojoj je njegovih devet igrača pozitivno na koronavirus, i to u možda najgori trenutak. U četvrtak navečer Modri na Maksimiru dočekuju iznimno opasni austrijski Wolfsberger, trenutno vodeću momčad grupe K. Za Dinamo neće moi nastupiti ukupno devet igrača radi zaraze koronavirusom.

"Temeljem zakona o zaštiti podataka, ne možemo objaviti imena zaraženih osim uz pristanak. Zoran Mamić je pristao, ostali nisu i moramo to poštovati.", rekao je na početku glasnogovornik kluba Alen Lesički.

Nedugo potom, pročitao je poruku trenera Zorana Mamića:

"Poštovani predstavnici medija, situacija nije optimalna, ali se moramo prilagoditi vremenu u kojem živimo. Imam apsolutno povjerenje u stožer i asistente, nemam nikakvog straha jer vjerujem da ćemo složiti dobru momčad i ostvariti kvalitetan rezultat. Prijavili smo veći broj mladih igrača na B listu, vodili smo računa o svemu. U slučaju širenja zaraze spremni smo i na tu opciju. Puno komuniciramo unatoč svemu, imamo plan treninga do utakmice. Neću biti na direktnoj telefonskoj liniji. Ako vidim nešto na televiziji poslat ću poruku, ali samo to. Pričao sam s kapetanom Ademijem telefonski, obavijestio o rezultatu nalaza i rekao da ga molim za mobilizaciju svlačionice i podršku ostatku stožera. Isto tako sam ga zamolio da dečki budu maksimalno fokusirani. Iako ne sumnjam u to, moja dužnost je bila to dojaviti kapetanu. Svima na terenu i stožeru želim sreću u sutašnjoj utakmici."

Na licu mjesta od igrača bili su prisutni Mislav Oršić i Joško Gvardiol.

"Psihološki je to sigurno nas poremetilo. Sutra je novi dan i svi koji smo spremni na utakmicu bit ćemo maksimalno koncentrirani", rekao je Oršić.

"Wolfsberger respektiramo kao i svakog protivnika. Spremni smo, igramo na domaćem terenu i siguran sam u pobjedu.", rekao je potom Gvardiol.

"Sad više nećemo razmišljati o tome da neko bude još bude pozitivan, moramo pozitivno razmišljati i nadamo se pobjedi. Koliko sam ispratio njih, u Europi igraju odlično, ali mi moramo misliti na sebe i biti sto posto. Nakon treninga ćemo imati detaljnu videoanalizu pa ćemo više saznati. Teško je reći kako bih rangirao Wolfsberger u našoj grupi. Svaka utakmica je teška sama za sebe. Po tablici su oni za sad najbolji.", rekao je na kraju Oršić.

"Nisam se čuo s Vizingerom, ali drago mi je da imam tamo suigrača iz mlade reprezentacije. Neka bolji pobijedi.", odgovorio je na zadnje pitanje njemu upućeno mladi Gvardiol.




Tagovi

Zoran MamićDinamo ZagrebWolfsbergerkoronavirus

Ostale Vijesti