Mamić otkrio kako je 'nabrijao' igrače: Rekao sam da mi je pun kur** europskog prokletstva!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.09.14. | 22:41

Dinamo je konačno pobijedio utakmicu u grupnoj fazi nekog UEFA-inog natjecanja!

Astra je na Maksimiru, u prvom susretu Europske lige, popila pet komada. Bilo je 5:1 za Dinamo! Jasno, Zoran Mamić poslije utakmice bio je iznimno zadovoljan. Dobar početak pružio je Dinamu opravdanu vjeru u ostvarenje dugo iščekivanog sna o proljeću u Europi.

"Čestitke momčadi na fantastičnoj igri i rezultatu. Sve što smo stavili pred njih su ispunili i onda to izgleda tako kao što je bilo protiv Astre", kaza je Mamić u uvodu, pa dodao:

"Hvala navijačima na velikoj podršci. Kada su uz nas u ovakvom broju i ovako glasno, onda ne možemo igrati loše. Uvjeravam vas da bi Dinamo, kada bi stalno imao ovakvu podršku, bio 20 posto bolji. Igračima jako puno znači kada ih publika digne u trenucima dok im ne ide ili kada ih nagradi za lijep potez ili klizeći start."

Mamić je svjestan da "Astra nije bila na razini na kojoj je bila protiv Lyona", no još je malo želio pohvaliti svoje momke.

"Bogatstvo ove momčadi je kvaliteta igrača na svim pozicijama, svaki put kada nam ne ide, imamo igrača koji iskoči i spasi nas. Od Pjace u Aalborgu do Soudanija večeras."

Remi Salzburga i Celtica (2:2), preostalih konkurenata iz grupe, ide u prilog Dinamu.

"Lijepo je za nas da su osvojili samo po bod, a to govori o izjednačenosti grupe. Ali sutra je novi dan, a mi sportaši ne možemo živjeti u prošlosti."

Mamić ne želi da ga ponese euforija, ali ponovio je kako je "ovo najjači Dinamo u zadnjih deset godina i samo da nas zaobiđu ozljede, pa će biti još predstava kao što je bila ova". Zanimljiv je pak odgovor ponudio na pitanje znači li ova pobjeda rušenje Dinamovog 'europskog prokletstva'...

"Reći ću vam što sam rekao igračima prije izlaska na teren: Pun mi je kur** tog europskog prokletstva! Radite naporno i jako dobro, danas uživajte, igrajte i pobijedite!", završio je Zoran Mamić u stilu starijeg brata.

(Foto: PIXSELL)


Tagovi

Dinamo ZagrebAstra GiurgiuZoran Mamić

Ostale Vijesti