Jed Leicester/Action images
Jed Leicester/Action images

Maltežani su bili mušterija Nike Kranjčara

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 08:36

Niko' kao Niko.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas s početkom u 20:45 sati igra treću utakmicu grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Pred izabranicima Zlatka Dalića stajat će nogometaši Malte, 176. reprezentacije svijeta po najnovijoj FIFA-inoj ljestvici.

Maltežani su skoro pa uvijek bili mušterija Hrvata (jedna utakmica završila je podjelom bodova), a najviše nastupa protiv njih skupio je bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, njih čak pet. Jedan manje ima Vedran Ćorluka, dok od aktualnih reprezentativaca Badelj, Brozović, Kovačić, Lovren, Modrić i Perišić imaju dva nastupa.

Najbolji strijelac u ogledima protiv Malte je Niko Kranjčar, a od svojih 15 pogodaka u dresu reprezentacije, njih 20% (tri pogotka) završilo je u mreži Maltežana.

Kranjčar je zabio u jedinom remiju spomenute dvije reprezentacije davne 2005. godine u utakmici koja će zauvijek ostati zapamćena po neredima na tribinama, za razliku od zbivanja na zelenom terenu.

Zatim je Niko imao 'one man show' 2010. godine kad su Vatreni na Maksimiru slavili rezultatom 3:0 u kvalifikacijama za Euro. Utakmica je završila rezultatom 3:0, a Kranjčar je zabio prva dva, a onda i asistirao za treći pogodak Nikoli Kaliniću.

Na toj utakmici nastupio je i Luka Modrić, živuća legenda hrvatskog nogometa i sporta koji je danas i kapetan Vatrenih. Modrić bi u ovoj utakmici mogao dobiti svojevrsnu poštedu, iako mnogu vjeruju da će ipak ući u nastavku.

Osim Nike Kranjčara, spomenimo još kako su Malti dva pogotka postigli Dado Pršo i Davor Vugrinec. Obojica su bili dvostruki strijelci u jednoj utakmici – Pršo u domaćoj 3:0 pobjedi 2005. godine, a Vugrinac u 1:4 gostujućem slavlju sada već davne 1998. godine.


Tagovi

Niko KranjčarMaltamalteška nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaHNSSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Katar

Ostale Vijesti