Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Malmo želi stopera Rijeke ove zime, on odbio ponude iz Grčke

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 13:47

Iako mu ističe ugovor u lipnju prvaci Švedske ga žele dovesti odmah i spremni su platiti odštetu

Izvjesno je još od prošle godine da novog produljenja suradnje Rijeke i makedonskog stopera Darka Velkovskog neće biti. Rijeka bi zasigurno zadovoljna da do kraja zimskog prijelaznog roka netko ponudi odštetu za 26-godišnjeg braniča s obzirom da mu ugovor ističe krajem sezone. A interesa za njegove usluge ne manjka i prema pisanju makedonskog lista Ekipa čini se da bi ga Rijeka mogla i prodati ove zime. Unatoč tome što mogu s njim pregovarati već sad za dolazak u lipnju, jedan klub je zagrizao da to bude već sad.

Naime, švedski prvaci Malmo spremni su platiti odštetu za Velkovskog jer ga žele od početka nove sezone koja počinje za nekoliko mjeseci. Odbio je Velkovski ranije ponude iz Grčke od AEK-a i Panathinaikosa, a još uvijek ima otvorenu opciju pregovora s Trabzonsporom.

Malmo je prošle godine obranio naslov prvaka koji im je bio 22. u povijesti kluba. Igrali su i grupnu fazu Lige prvaka s Juventusom, Chelseajem i Zenitom, a završili su kao posljednji u skupini. Prvo ime ekipe svakako je bio hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak koji je bio prvi strijelac kluba prošle godine, a isto je igrao za Rijeku.

Velkovski bi mogao brzo donijeti odluku gdje će nastaviti karijeru unatoč tome što je standardan kod Gorana Tomića. U jednom intervjuu na njegove igre se osvrnuo vlasnik kluba Damir Mišković, koji u tom trenutku nije bio zadovoljan i javno je kritizirao makedonskog reprezentativca.

„Bio sam uvjeren da kad imaš makedonskog reprezentativca Darka Velkovskog u momčadi, stopera koji za reprezentaciju igra vrhunski, da si onda riješio taj stoperski problem. Ali Velkovski u klubu ima velike oscilacije i rijetko odigra tako dobro kao za reprezentaciju. On je za mene veliko razočaranje“, rekao je Mišković prilikom gostovanja na Kanalu Ri.

Trenutna tržišna vrijednost makedonskog stopera po Transfermarktu je 2 milijuna eura, ali s obzirom na situaciju s ugovorom u Rijeci bi bili zadovoljni i s manjim odštetnim iznosom.


Tagovi

Darko Velkovski

Ostale Vijesti