Pixsell
Pixsell

Maglica ima novi klub, pojačava hrvatsku koloniju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 21:36

Bivši napadač Hajduka bit će šesti Hrvat u novom klubu

Pred kraj prošle godine raskinuo je Anton Maglica ugovor s ciparskim APOEL-om iz Nikozije. Nakon godinu i pol dana suradnje došlo je do razlaza, a za novi angažman nije dugo čekao.

Bivši napadač Hajduka ima novi klub i od danas je član aktualnog rumunjskog prvaka Cluja. Pojačao je tako Maglica hrvatsku koloniju u rumunjskom klubu i postao šesti Hrvat koji nosi njihov dres trenutno. S novim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu godinu.

„Sretni smo što možemo najaviti prvi transfer ove zime! Anton Maglica, 31-godišnji napadač, novi je igrač naše momčadi! Napadač hrvatskog podrijetla nogometom se počeo baviti u domovini u akademiji NK Osijek. U seniorskom rangu nogometaš je do sada odigrao 343 utakmice i postigao 117 golova, u klubovima kao što su Guizhou FC, Kayserispor, Hajduk Split i Apollon Limassol. Posljednjih godinu i pol igrao je na Cipru za APOEL Nicosia. Želimo mu svu sreću i što više uspjeha u CFR Cluju!", stoji u službenoj objavi njegovog novog kluba.

Ove sezone je u 15 nastupa zabio jedan gol i tri puta asistirao u svim natjecanjima, a za APOEL je ukupno odigrao 40 utakmica i sedam puta tresao mreže te asistirao. Podsjetimo, nogometnu školu je prošao u Osijeku iz kojeg je na ljeto 2012. godine prešao u Hajduk u transferu vrijednom 300 tisuća eura. S Hajdukom je osvojio Kup 2013. godine, a s Poljuda je otišao na zimu 2016. godine u ciparski Apollon Limassol. Tijekom karijere igrao je još u kineskom GZ Hengfengu te turskom Kayserisporu.

Kako smo spomenuli, u novom klubu će biti šesti Hrvat koji trenutno nosi dres Cluja, a tu su još Karlo Bručić, Denis Kolinger, Karlo Muhar, Lovro Cvek i Gabriel Debeljuh. Cluj je trenutno drugi u rumunjskom prvenstvu s bodom zaostatka iza vodećeg Farula. (km)


Tagovi

Anton MaglicaClujtransfer

Ostale Vijesti