EUTERS/Phil Noble
EUTERS/Phil Noble

Maestralni Rashford odveo United do pobjede nad Nottinghamom

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 22:50

25-godišnjak konačno igra u skladu sa svojim potencijalom

Marcus Rashford trpio je brojne kritike u posljednje vrijeme. Jer nikako da do kraja ispuni svoj potencijal. A radi se o bogomdanom talentu. Od brzine i driblinga, udarca, pa do sasvim dotjerane tehnike – ovaj 25-godišnjak je, kako bi Englezi rekli, full package. Ima sve.

Ali negdje se malo to sve zagubilo, vjerojatno je Marcus pokleknuo pod vagonom očekivanja i pritiska.

No ako je suditi po utakmici protiv Nottingham Foresta, očito kako je krenuo igrati u skladu s brojem koji nosi na leđima. Iako to nije najvažniji broj koji se može odjenuti u svlačionici Crvenih vragova - jer na sedmice se u Unitedu ipak gleda malo drugačijim očima - desetka ipak nosi svoju težinu. A Rashford je večeras na sasvim natopljenom Old Traffordu protiv ponudio pravu nogometnu disertaciju u 3:0 pobjedi svog kluba (strijelci Rashford, Martial i Fred).

Erik ten Hag je na teren pustio momčad u formaciji 4-2-3-1 s Rashfordom na lijevom krilu. To je značilo da će cijelu utakmicu voditi borbu s iskusnim Sergeom Aurierom, bivšim igračem PSG-a i Tottenhama. Iskusni Bjelokošćanin je zagazio u 30. godinu i možda mu je malo opala moć ponavljanja, ali se i dalje radi o iskusnom reprezentativcu u najboljim igračkim godinama.

Aurier je, međutim, pored Rashforda izgledao kao kakav početnik koji se još nije susreo s ovakvom razinom nogometa. I to dovoljno govori kako je večeras izgledao Rashford.

United je poveo u 19. minuti nakon uigrane akcije iz kornera. Eriksen je poslao prizemnu loptu na nekih 11 metara, a Rashford ju je iz prve zavukao pod gredu za 1:0.

Na 2:0 je podignuo Martial samo tri minute kasnije, ali sve je kod gola napravio Rashford. Nottingham je ostao bez lopte, ona je stigla do Fernandesa koji je potegnuo dugu paralelnu loptu uz aut liniju, a Rashford si je već u primanju otvorio metar prostora ispred braniča, pa ga onda i driblingom sasvim slomio i odložio povratnu za Martiala koji je uz dosta sreće dignuo vodstvo Crvenih vragova.

REUTERS/Phil NobleREUTERS/Phil Noble

Nastavio je razigrani Rashford maltretirati goste i u nastavku utakmice. U 56. minuti je primjerice sijevnuo kontranapad po lijevoj strani koji je poveo Rashford, a onda je dao nevjerojatnu loptu kroz meki trbuh obrane Foresta. U nastavku je Fernandes uposlio Antonyja čiji udarac iz izgledne situacije brani velški vratar Henessey.

Imao je United večeras i raspoloženog Fernandesa, rastrčanog Martiala i borbenog Casemira, ali svjetla pozornice ukrao je Rashford.

Očito kako je dolazak Ten Haga imao blagotvoran učinak na njega i trenutno je s pet pogodaka najefikasniji igrač sterilnog Uniteda. I Ten Hag je zaljubljen u njegov nogomet i uskoro bi, javlja Fabrizio Romano, dvije strane trebale produžiti ugovor koji je na snazi do ljeta 2024. godine jer je Rashford u očima Nizozemca ključna figura u rebuildingu momčadi.

U moru loših vijesti: situacija s Cristianom Ronaldom te potpisa Gakpa s Liverpoolom, navijači Uniteda se konačno mogu uhvatiti za nešto. Na Old Traffordu se u Rashforda vjeruje. Aplauz pri njegovom izlasku iz igre u 86. minuti protiv Foresta to dokazuje.



Tagovi

Manchester UnitedMarcus RashfordNottingham Forest

Ostale Vijesti