Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Ma kakva mirovina! Bale uz Chiellinija u američkom MLS-u: "Sve što želim je igrati na SP-u"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 18:54

Prošlu sezonu, LAFC je završio na 9. mjestu u Zapadnoj konferenciji, završivši izvan doigravanja, međutim, momčad Stevea Cherundola pojačala se ovog ljeta potpisivanjem Chiellinija, koji se pridružio nakon isteka ugovora u Juventusu i nadaju se boljim rezultatima

Gareth Bale novi je član Los Angeles FC-a iz američkog MLS-a! Potpisao je s njima jednogodišnji ugovor, piše The Athletic. Ugovor ima opciju produženja boravaka u Kaliforniji za daljnjih 18 mjeseci, a pridružit će se ovim potezom bivšem kapetanu Italije Giorgiju Chielliniju koji je od ranije ovoga ljeta u klubu.

Zvijezda Walesa (32) ostao je bez kluba otkako mu je ovog ljeta istekao ugovor s Real Madridom. Otišao je s rekordom od 106 golova u 256 nastupa, osvojivši tri naslova La Lige, Copa del Rey i pet Liga prvaka. Bale je zabio u finalu Lige prvaka 2014. gdje su osigurali 'La Decimu' — svoj 10. europski kup. Međutim, uoči povratka Walesa na Svjetsko prvenstvo nakon 64 godine ovog ljeta, odlučio se pridružiti LAFC-u u MLS-u.

Bale je navodno imao brojne klubove koji su se borili za njegove usluge. Prošlu sezonu, LAFC je završio na 9. mjestu u Zapadnoj konferenciji, završivši izvan doigravanja, međutim, momčad Stevea Cherundola pojačala se ovog ljeta potpisivanjem Chiellinija, koji se pridružio nakon isteka ugovora u Juventusu i nadaju se boljim rezultatima.

Nakon što je prošle sezone odigrao samo sedam nastupa za Real u svim natjecanjima, Bale je naglasio da mu je to ipak ključan faktor pred zimski turnir u Kataru.

“Samo želim igrati na Svjetskom prvenstvu, a kako bih to uspio, moram biti u što boljoj formi”, rekao je u lipnju. “Kada se vratim u bolje minutaže, moje tijelo će postati robusnije i bolje. Vrlo je teško kada si u momčadi, a ne igraš postići ritam u smislu svoje kondicije i zdravlja. Svaki igrač će vam reći, igrajući iz tjedna u tjedan, vaše tijelo postaje robusnije, naviknete se na to i tako postajete spremniji. Moram samo igrati i bit ću spreman.”

Menadžer Walesa Rob Page rekao je da Bale treba pronaći klub koji je naklonjen njegovim zahtjevima uoči Svjetskog prvenstva.

“On sam mora preuzeti tu odgovornost i to će odrediti hoće li puno igrati nogomet, jer ako ne bude u stanju trenirati kroz tjedan, menadžer tog kluba ga možda neće htjeti odabrati za vikend. On razumije što treba učiniti.”

Wales se susreće s Engleskom, SAD-om i Iranom u skupini B na Svjetskom prvenstvu 2022., a svoj pohod protiv Sjedinjenih Država počinje 21. studenog.


Tagovi

Gareth Balenogometni transferiReal MadridLos Angeles FC

Ostale Vijesti