Ma kakav Cuadrado, on je glavna zvijezda prijelaznog roka: Man United doveo još jednog anonimca!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 11:46

Dolazak Juana Cuadrada za 34 milijuna eura u Chelsea najveći je siječanjski transfer u Premierligi, ali glavnu zvijezdu prijelaznog roka ima Manchester United.

Iz dana u dan tijekom prvog mjeseca 2015. godine spominjala su se razna velika imena u kontekstu Man Uniteda. Međutim, na Old Trafford nije stigao nitko. Odnosno jest, doslovce '5 do 12', malo poznati Andy Kellett, zbog čega je postao priča dana na Otoku. Podsjećamo, neki dan je to bio Sadiq El Fitouri, igrač iz osme lige koji je također došao u crveni dio Manchestera...

Riječ je o 21-godišnjem lijevom beku iz rezervne momčadi drugoligaša Boltona, čiji je dolazak na šestomjesečnu posudbu u Man United izazvao dragocjene i briljantne reakcije javnosti. Tipično otočke. Iznenađen ovim transferom je i sam Kellett, a priča je navodno išla ovako...

„Sjedni Andy. Imam dvije vijesti za tebe. Jednu lošu i jednu dobru. Loša vijest je ta da ne ideš na posudbu u Plymouth“, rekao je Garry Parker, Boltonov prvi trener i pomoćnik menadžera Neila Lennona, razočaranom mladiću.

No ubrzo ga je oraspoložio, moguće da je Kellett pao i sa stolice. Naime...

„Dobra vijest je da ideš u Manchester United“, ispalio je Parker.

Kellett je u karijeri odigrao svega četiri utakmice ili ukupno 85 minuta za seniore Boltona. Uglavnom je nastupao za rezerve, a u posljednje vrijeme bio je na posudbi u četvrtoligašu Plymouthu. Koji je htio produžiti suradnju, ali... Manchester United ne javlja se svaki dan.

U čemu je tajna? United je u siječnju ostao bez nekoliko momaka koji su igrali za rezerve, a odlascima Belgijca Vermijla (Sheffield Wed) i Švicarca Janka (Bolton) nastale su rupe u obrani, pogotovo na lijevoj strani. Trener rezervne momčadi Warren Joyce zatražio je upravo Kelletta, jer ga je impresionirao u jednoj utakmici ranije ove sezone.

Za očekivati je da mladić kod Van Gaala ipak neće zaigrati, ali nikad se ne zna... Ritchie De Laet 2008. je otpisan u Stokeu kao „netalentiran“ i poslan na posudbu u niželigaški Wrexham. Uskoro ga je Stoke City u potpunosti odbacio zbog problema s bruhom, no potom je iznenađujuće dobio trogodišnji ugovor s Man Unitedom. Doveden je kao pojačanje za rezerve, ali čak je tri puta nastupio u Premierligi. Uostalom, Englezi su brzo iskopali čudesni gol Kelletta za Plymouth iz prosinca prošle godine... Možda u 'malome' ipak ima nešto?

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Andy KellettManchester UnitedBoltonPlymouth Argyleprijelazni rok

Ostale Vijesti