Lyon, Toro i Krasnodar uvjerljivi, kiks Dinama, katastrofa Waregema

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.08.14. | 09:18

Jučer su se igrale prve utakmice 3. pretkola Europske lige...

Bilo je mnogo zanimljivih rezultata, a u red najvećih iznenađenja svakako možemo svrstati remi (1:1) Dinama Moskve na domaćem terenu protiv Shmone. Bogati Rusi imali su neviđenu dominaciju, no izraelski predstavnik iskazao se nezgodnim kontrama. Gosti su čak i poveli golom Kole u 63. minuti, Dinamo vrlo brzo hvata izjednačenje preko Kuranyija, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Jedan Šahtar, onaj kazahstanski, bio je nesretan za Hajduk, a drugi iz Bjelorusije za Belgijce. Naime, Šahtar Soligorsk sa čak 5:2 kao gost pregazio je Zulte Waregem. Već nakon 12 minuta bilo je 0:2 za goste, domaćin smanjuje preko Pleta u 40. minuti, no isti igrač tik prije odlaska na odmor zarađuje isključenje, a Šahtar u idućem napadu dodaje još jedan gol. Pogodak Contea u 75. minuti za 2:3 naznačio je da bi se Zulte možda mogao izvući i sa čovjekom manje, ali Bjelorusi ostaju prisebni i koriste situaciju s dva nova pogotka za senzacionalni trijumf. Da stvar bude gora po Zulte Waregem, njihov protivnik u bjeloruskoj ligi u prosjeku zabija manje od pogotka po utakmici - u dosadašnjih 18 kola poentirali su 17 puta.

Čast belgijskog nogometa bar malo je spasio Club Brugge koji je doma s 3:0 utišao Brondby. Velik novac uložili su Danci u pojačanja, ali to im nije pomoglo u Belgiji - zabijali su Duarte, Castillo i Vazquez.

Torino se poslije dva desetljeća vratio na europsku nogometnu scenu, i to sa stilom. Premda u kombiniranom sastavu bez Cercija, te dakako Immobilea kojeg su prodali u Borussiju Dortmund, nogometaši Granate u Švedskoj su s 3:0 razbili Brommapojkarnu. U dvoboju koji je ponudio po isključenje i 11-erac na svakoj strani, dvostruki strijelac za Torino bio je Larrondo, a jedan gol dodao je Barreto.

Uvjerljiv je, i više no što se očekivalo, bio i Lyon. Doimalo se da bi Francuzi mogli imati poteškoća u Češkoj kod Mlade Boleslav, no momci sa Gerlanda fantastično su odradili tu prepreku i slavili sa 4:1. Dva puta zabio je mladi Yattara, jednom Gonalons i Umtiti.

Nakon što je s ukupno 9:0 izbacio Kalev iz Estonije, Krasnodar je nastavio puniti protivničke mreže i u (n)ovoj rundi. Silno se taj klub pojačao ovoga ljeta, što je na vlastitoj koži osjetio mađarski Diosgyor. Rusi su upisali gostujuću pobjedu 5:1, uz pet različitih strijelaca.

Bundesligaš Mainz je kod kuće s tek 1:0 golom Okazakija iz 45. minute svladao grčki Atromitos, dok je Real Sociedad pogocima u drugom dijelu s 2:0 pobijedio Aberdeen. Puno muke imao je PSV kojem je gost bio austrijski drugoligaš St. Polten. Jedva su Nizozemci pobijedili s 1:0, junak je bio novopridošli Luuk de Jong.

Portugalski Rio Ave je s 1:0 kao gost pobijedio Goterborg, a turski Karabükspor je doma s Rosenborgom igrao 0:0. Bez golova je završilo i gostovanje Hull Cityja u Slovačkoj kod Trenčina.

Europska liga, 3. pretkolo, svi rezultati:

Šahtar Karagandy - Hajduk 4:2
Astana - AIK 1:1
Nefči - Chikhura 0:0
Astra - Liberec 3:0
Dinamo Moskva - Shmona 1:1
Elfsborg - Hafnarfjodur 4:1
Omonia - Metalurg Skopje 3:0
Ruch - Esbjerg 0:0
Brommapojkarna - Torino 0:3
Dinamo Minsk - Cluj 1:0
Goterborg - Rio Ave 0:1
Karabukspor - Rosenborg 0:0
Mlada Boleslav - Lyon 1:4
PSV - St. Polten 1:0
Trenčin - Hull City 0:0
Young Boys - Ermis 1:0
Zorya - Molde 1:1
Petrolul - Viktoria Plzen 1:1
Split - Černomorec 2:0
Vikingur - Rijeka 1:5
Zulte Waregem - Šahtar Soligorsk 2:5
Club Brugge - Brondby 3:0
Diosgyor - Krasnodar 1:5
Mainz - Asteras 1:0
Real Sociedad - Aberdeen 2:0
Sarajevo - Atromitos 1:2
Stjarnan - Lech 1:0
St. Johnstone - Trnava 1:2
Grodig - Zimbru 1:2

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hull CityKarabüksporClub BruggePSV EindhovenRio AveKrasnodarReal SociedadMainzLyonTorinoZulte WaregemDinamo Moskva

Ostale Vijesti