REUTERS/Vincent Kessler vk/DL
REUTERS/Vincent Kessler vk/DL

Lula mira: Vaha ostaje na klupi Maroka, mora se pomiriti sa Ziyechom

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 17:54

Sapunica je navodno okončana, savez vjeruje Halilhodžiću.

Iako smo još prije mjesec dana izvukli skupine Svjetskog prvenstva, Vatreni i dalje ne znaju što ih točno čeka u Kataru. Naš skupina, skupina F u kojoj ćemo odmjeriti snage s Belgijom, Marokom i Kanadom na papiru izgleda kao skupina koju bi Vatreni morali proći. Ipak, valja biti oprezan, osim Belgije koja je daleko najozbiljnija prijetnja Dalić Boysima, tu su još i dvije poprilične nepoznanice. Naravno govorimo o Kanadi koju nismo gledali na Mundijalu od 1986.godine i Maroko Vahida Halilhodžića koji se plasirao na Mundijal bez najboljih igrača.

Razlog je odnos sa izbornikom. Hakim Ziyech nije dugo izdržao s Vahom a ništa bolje nije prošao ni Mazraoui koji je jedan od ponajboljih desnih bekova Europe. Zbog takvog momčadskog raskola sve su glasnije špekulacije kako strućnjak iz Jablanice neće dočekati studeni na klupi Maroka. Tamođnji savez navodno ozbiljno razmišlja o promjeni izbornika nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva, no sve se čini da naglih odluka neće biti.

Kako pišu tamošnji mediji Halilhodžić ostaje na klupi ali neće miran čekati Mundijal. Kako se dodaje marokanskim tiskovinama, Vaha mora pronaći zajednički jezik s Chelseajevim Zyiechom do početka prvenstva jer bez njega Maroko nije ista momčad.

Halilhodžić je još za vikend u razgovoru s medijima naveo kako mu ovo sve teško pada. Čini se da je period nestabilnosti barem privremeno okončan. Vaha ima mir do studenog a onda slijede ozbiljni ispiti na Svjetskom prvenstvu. Isto tako, za kraj spomenimo i neslužbenu informaciju kako je Vahi uvelike pomogla klauzula ugovora po kojoj nije mogao dobiti otkaz jer je kvalificirao Lavove Atlasa na Mundijal.


Tagovi

Vahid HalilhodžićMarokoKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHakim Ziyech

Ostale Vijesti