REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Lukaku kao suho zlato: Golgeter donio pobjedu nad Zenitom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.09.21. | 22:17

Trenutak nepažnje i sve pada u vodu

Branitelj naslova prošlogodišnjeg izdanja Lige prvaka u ovu je sezonu, barem na papiru, ušao jedno 20% zreliji i snažniji. Na krilima novopridošlice Lukakua, kojem je ovo drugi mandate na Stanford Bridgeu, Plavci su pod redateljskom palicom Thomasa Tuchela postali mašina za postizanje pogodaka, već su u prvim kolima Premier lige upisali nekoliko važnih pobjeda, pa možemo slobodno reći da je Chelsea na Stanford Bridgeu u ovom trenutku možda i najzahtjevnije gostovanje u Europi.

Ždrijeb je bacio Tuchelove trupe u posljednju skupinu H, gdje ih čeka Juventus, Malmo i Zenit, prvak Rusije koji danas stigao u London pokušati izvući što više od goropadnog protivnika.

Utakmica nije krenula u skladu s Tuchelovim željama. Vječito oprezni Nijemac je odbio smjestiti svoju ekipu u skupinu favorite, i čini se da je, barem prema dojmu iz prvih 20 minuta – bio u pravu. Rusi su se čvrsto postavili na terenu, zgusnuti u sredini, s jasnim uputama tko koga i kako čuva. Igrati na takav postavljeni bedem je izuzetno zahtjevno, pa je tako Chelsea uz dominaciju u posjedu, pokušao otvoriti neki koridor ili pronaći pukotinu u defenzivnom bloku kako bi došli do vodstva.

Od svega toga u prvom poluvremenu nije bilo ništa. Chelseajev pritisak nije urodio plodom. Lukaku je bio markiran bez sekunde mira, sve krilne pozicije na kojima operiraju Ziyech i Mount su ostale odsječene, igralo se uglavnom na centaršuteve, redom neprecizne. S druge strane, pokušavali su i Rusi. Doduše sramežljivo. Izdvajamo jedino pokušaj Rakitsykog iz 29. Minute. Mendy je bio na mjestu ostalo je 0:0

U drugom dijelu, ista priča. Nervoza u redovima Chelseaja je rasla iz minute u minute. Lopta jednostavno nije htjela ući u gol, premda ne možemo baš reći da su to bile stopostotne prilike. Raspoložen je bio Reece James, puno se prostora otvaralo baš na bočnim pozicijama. Jamesov dobar pokušaj iz 56. minuti je otišao malo pokraj gola.

S druge strane, Zenit je nastavio po svom. Disciplinirani defenzivni blok i brzi izlazak u kontre kada situacija to dopusti. Iz jedne takve su u šezdesetoj minuti skoro došli do pogotka, no Rudiger je zablokirao loptu u pravi trenutak i tako spasio svoju ekipu od neugodnosti.

A onda, čovjek vrijedan 100 milijuna funti - Romelu Lukaku. Ubacio je Azpilicueta, Lukaku se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i zabio. Sve je upućivalo na ovakav scenarij. Pogodak pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice, jalovi Zenit. Gosti su svim silama pokušavali doći do izjednačenja, ali pokraj Tuchelovog masterclassa jednostavno nije išlo. Posve zaslužena pobjeda Chesleaja. Pohvalit ćemo i našeg Matea Kovačića, danas nije bio raspoložen kao protiv Aston Ville ali je dao svoj doprinos kontroli lopte na sredini terena.



REZULTATI:

UTORAK

Grupa E

Barcelona – Bayern 0:3

Dinamo Kijev – Benfica 0:0

Grupa F

Young Boys – Manchester United 2:1

Villareal – Atalanta 2:2

Grupa G

Sevilla – RB Salzburg 1:1

Lille – Wolfsburg 0:0

Grupa H

Chelsea – Zenit 1:0

Malmo - Juventus 0:3

SRIJEDA

Grupa A

Club Brugge – PSG (21:00)

Manchester City – RB Leipzig (21:00)

Grupa B

Atletico Madrid – Porto (21:00)

Liverpool – Milan (21:00)

Grupa C

Bešiktaš – Borussia Dortmund (18:45)

Sporting – Ajax (21:00)

Grupa D

Sherif – Šahtar (18:45)

Inter – Real Madrid (21:00)

 


Tagovi

ChelseaZenitLiga prvaka

Ostale Vijesti