Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Luka Vušković je 'ključar' Hajdukovog prijelaznog roka, njegov transfer donosi novac za prava pojačanja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 12:00

Mladi stoper na meti je velikana, s novcem od njegove prodaje moglo bi se krenuti u ozbiljnije kupnje

Hajduk je ostao tek na dva dolaska u ovom prijelaznom roku, brojni su otišli, a stigli samo stoper Zvonimir Šarlija i krilni napadač Leon Dajaku, obojica bez odštete. Nema sumnje da po onome što smo dosad vidjeli od Hajduka na prijateljskim utakmicama, Ivanu Leki treba još pojačanja kako bi se mogao uključiti u borbu za trofeje na domaćoj sceni te pokušao izboriti skupinu Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da bi mogao imati za konkurenta pojačanja, Hajduk će morati unovčiti Luku Vuškovića, mladoga stopera za čije usluge su interes pokazali Manchester City, PSG i najnovije Chelsea. Hajduk na svom dragulju namjerava zaraditi ne manje od deset milijuna eura, htio bi nadmašiti transfer Nikole Vlašića u Everton. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius priznao je da je Hajduk u pregovorima s nekoliko klubova za prodaju Vuškovića, no zasada nema još novosti je li posao s nekim zainteresiranim blizu.

No činjenica je da je Vušković 'ključar' Hajdukova mercata te da se čeka njegova prodaja kako bi Hajduk mogao užurbano raditi na tržištu, jer za dovesti dobrog igrača potrebno je platiti i nekakvu odštetu. Isto tako, i klubovi iz ostalih liga traže pojačanja, a Hajduk s imenima ih najkonkurentnijih natjecanja teško može u utrku.

U međuvremenu, mladi Vušković nije igrao protiv Olimpije što je još jedan dokaza da ga Bijeli čuvaju za transfer koji će se kad-tad morati dogoditi. Kamo sreće da upali opcija koju je spominjao Nikoličius pa da Vušković ostane u Poljudu na posudbi, no teško je u to povjerovati premda ni tu mogućnost ne treba isključiti.

Rekosmo, Hajduk je doveo ofenzivca Dajakua i obramenog igrača Šarliju, a ako ode Vušković, možda će trebati još jedan stoper. Šarlija i Ferro su trenutno starteri, a Leko ima još Dominika Prpića i Josipa Eleza koji su dugo bili izvan stroja.

Ono što Hajduku treba je vezni igrač poput Mihaela Žapera kojega su Bijeli pikirali, ali je posao zapeo jer Osijek ne namjerava prodavati konkurenciji, bez obzira što bi sam kapetan Osijeka zbog svojih korijena rado došao u Dalmaciju. Ta se opcija čini daleko u ovom trenutku..

Jučer se pojavila i vijest da je Hajduk poslao ponudu Heraclesu za lijevog braniča Rubena Rooskena koja je odbijena, tako su javili nizozemski mediji, a danas češki javljaju da je na radaru Hajduka Nigerijac Walle Mussa Alli iz Brna koji je visok tek 160 centimetara igra na poziciji krila, za njega se navodno zanimaju još klubovi iz Poljske, Turske i Belgije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukLuka VuškovićIvan LekoMindaugas NikoličiuspripremeLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti