REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Luka Modrić nakon slavlja: “Stižem u Osijek i planiram odigrati sve četiri utakmice za Hrvatsku u lipnju”

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 30.05.22. | 08:02

Najstariji nogometaš Real Madrida i kapetan hrvatske reprezentacije doživio je ovacije prepunog Santiago Bernabeua na proslavi 14. naslova prvaka Europe

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, slaveći u nedjelju navečer naslov prvaka Europe na stadionu Santiago Bernabeu, oprostio se od navijača Real Madrida riječima "do iduće sezone" čime je potvrdio da će mu klub produžiti ugovor koji istječe 30.lipnja.

Real Madrid je u subotu u Parizu pobijedio 1:0 Liverpoola u finalu Lige prvaka, a u nedjelju kasno navečer su igrači proslavili s navijačima u centru Madrida te na svom stadionu.

"Nevjerojatno je što smo postigli ove godine, jako smo zadovoljni", rekao je 36-godišnji Modrić, najstariji igrač u momčadi.

Real Madrid je prethodno osvojio španjolsko prvenstvo i Superkup.

"Želim zahvaliti publici na podršci tijekom čitave godine, bili su uz nas u teškim trenucima, kada smo preokretali negativan rezultat", rekao je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

"I ništa...do iduće sezone", pozdravio se na travnjaku stadiona dok su s razglasa odjekivali stihovi "Campeones, campeones".

Hrvatskom veznjaku ugovor istječe za mjesec dana, 30.lipnja, no već je s nekoliko strana neslužbeno potvrđeno da će Lukita, kako ga od milja zovu Madriđani, potpisati novi jednogodišnji, pod istim financijskim uvjetima, do 30. lipnja 2023.

Modrić igra za Real Madrid od 2012. godine te je s njime osvojio 20 trofeja, od čega pet Liga prvaka. Hrvatskim novinarima koji su nazočili finalu na Stade de Franceu Modrić je, među inima, kazao:

“Ne znam još kad stižem na okupljanje, tek se moram čuti s izbornikom, ali sigurno ću biti na prvoj utakmici protiv Austrije. Plan mi je odigrati sve četiri utakmice za reprezentaciju u lipnju”, poručio je našim začuđenim kolegama. Eto zašto toliko traje, zašto je najbolji, zašto je uspio, zašto nas nastavlja ostavljati bez daha… Kad radiš ono što voliš i u čemu uživaš – nema umora, nema odmora!

Inače, više od 400.000 navijača Real Madrida pohrlilo je u nedjelju na ulice španjolske prijestolnice kako bi se pridružili igračima na proslavi njihovog rekordnog 14. naslova prvaka Europe.

Prometna ograničenja na snazi su u cijelom Madridu od kasno u subotu dok su se navijači počeli okupljati oko središnje fontane Cibeles kako bi proslavili novu titulu u Ligi prvaka.

Hitna pomoć Madrida priopćila je da je 51 navijač tijekom noći dobio liječničku pomoć zbog opeklina od raketa, padova, vrtoglavice i modrica.

Službena proslava započela je u nedjelju oko 18 sati po lokalnom vremenu kada su igrači Reala tradicionalno posjetili katedralu Almudena, koja je posvećena Majci Božjoj, tj. Djevici od Almudene. Nakon posjeta gradskoj vijećnici, te sastanka s gradonačelnikom i guvernerom, igrači su otvorenim autobusom stigli na trg Cibeles, gdje je oko 400.000 navijača čekalo oko poznate fontane.

Ostali su tamo više od sat vremena, a kapetan Kraljevskog kluba Marcelo preuzeo tradicionalnu odgovornost 'okrunjivanja' kipa grčke božice Realovom zastavom i šalom.

Igrači su napustili Cibeles nakon 22 sata kako bi proslavu nastavili na stadionu Santiago Bernabeu gdje je izgrađena pozornica na igralištu i gotovo 50.000 navijača čekalo je na tribinama.

“Ponosni smo što ovaj trofej dijelimo ovdje, u našem domu. Madrid je naša početna točka. Odavde smo uspjeli prenijeti svoje vrijednosti u svijet”, rekao je predsjednik kluba Florentino Perez.

“Ovaj europski trofej ostat će zapamćen kao jedan od najvećih u povijesti po tome kako su ga ostvarili. Real Madrid je još jednom osvojio srca svih navijača. Želim se zahvaliti svim navijačima. Ovo je klub koji nema vlasnika, svi ste vi vlasnici svoje sudbine”, dodao je Realov predsjednik.

Nogometaši Reala jedan po jedan izlazili su na travnjak uz ovacije navijača, a pravu euforiju izazvao je izlazak trenera Carla Ancelottija koji je postao najuspješniji trener u povijesti Kupa i Lige prvaka s četiri osvojene titule.

Ovacije je doživio i naš Luka Modrić koji je u dresu "Los Blancosa" osvojio peti put to prestižno natjecanje. Ludilo na tribinama izazvao je i izlazak belgijskog vratara Thibaouta Courtoisa koji je bio jedan od najzaslužnijih što je Real pobijedio Liverpool.

Navijačima se posebno zahvalio i kapetan Marcelo koji nakon 15 godina napušta Santiago Bernabeu.

“Ovo je prekrasan trenutak u mom životu, zatvaram ciklus ovdje, u najboljem klubu na svijetu. Danas nije dan tuge, dan je radosti jer smo još jednom osvojili trofej najbolje momčadi. Hvala vam puno za čarobne noći koje smo ovdje proživjeli”, poručio je 34-godišnji Brazilac.

 (Hina, G)


Tagovi

Luka ModrićReal MadridVatreniLiga prvakaHrvatska nogometna reprezentacijaFlorentino PerezMarceloThibaut Courtois

Ostale Vijesti