Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Ludnica u Krančevićevoj: Kulenović u sudačkoj nadoknadi iz voleja šokirao Lokomotivu, Rijeka preokrenula 2:0 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 7min | sub. 06.02.21. | 18:38

Izvrsna utakmica na Kranjčevićevoj u kojoj smo vidjeli praktički sve - dva jedanaesterca, crveni karton, puno velikih prilika, a u konačnici i veliki preokret gostiju. Po završetku utakmice došlo je do povišenih tonova u tunelu, ali to nije nimalo čudno uzmemo li u obzir tijek zbivanja na terenu i činjenicu da je Rijeka do pobjede došla debelo u sudačkoj nadoknadi....

Nakon što je u derbi utakmici dana Osijek u Gradskom vrtu svladao Hajduk rezultatom 2:0, drugu utakmicu 20. kola 1.HNL u Kranjčevićevoj su odigrali nogometaši Lokomotive i Rijeke. Utakmica je završila rezultatom 2:3, a strijelci pogodaka bili su Kallaku i Pivarić za domaćina, dok je za goste u dva navrata precizan bio Murić, oba puta s bijele točke te Kulenović na samom kraju susreta koji je u konačnici i donio Rijeci sva tri boda.

Simon Rožman iznenadio je početnim sastavom. Jurišić i Yateke započeli su od prve minute, baš kao i Robert Mudražija kojem je ovo bio prvi start u dresu kluba čiji će član biti narednih 18 mjeseci. Na klupi za pričuvne igrače tako su se našli Daniel Štefulj, Domagoj Pavičić i Sandro Kulenović, a baš je potonji od navedenih najviše 'pogođen' ovom odlukom Slovenca na klupi Riječana budući da je sad u klub stigao i Josip Drmić od kojeg se očekuje da uskoro postane prvi napadač Rijeke.

Iznenadio je i Jerko Leko koji je na klupi ostavio ponajboljeg igrača Lokosa u posljednje vrijeme, Moutira Chajiju, baš kao i iskusnog Sammira koji - i kad nije sto posto 'fit' - odskače svojom kvalitetom u redovima trenutno pretposljednje momčadi prvenstva.

Rijeka je nešto bolje otvorila utakmicu. Gosti su u potpunosti imali kontrolu posjeda, ali iako su dobro kombinirali, nikako nisu uspijevali uputiti neki ozbiljan udarac prema golu Santinija."Dečki, pucajte s dvadeset metara", vikao je Simon Rožman, a prvi koji ga je poslušao bio je Robert Murić čiji je udarac s vrha 16-erca bio slab i neprecizan.

I onda, u 11. minuti, praktički u prvom pravom izlasku na polovicu gostiju, Lokomotiva je došla do vodstva. Cipetić je ubacio s desne strane, lopta odlazi na drugu vratnicu, Cokaj ju vraća u sredinu, Hadžić promašuje, ali je Kallaku potpuno zaboravljen od strane riječke obrane i on praktički bez ikakvih problema matira budućeg vratara Dinama - 1:0.

Gol Kallakua pogledajte OVDJE.

U 14. minuti Lokosi su umalo došli i do svojeg drugog pogotka. Cipetić je fenomenalno odapeo s više od 30 metara, Nevistić je već bio matiran, ali udarac novog igrača Rijeke zaustavila je greda. Bio bi to uistinu prekrasan pogodak desnog beka koji je u Kajzericu stigao kao zamjena za Frana Karačića i prava je šteta da nije bio malo precizniji u ovoj situaciji jer bi ovo definitivno bio jedan od najljepših prvijenaca u povijesti 1.HNL.

Gosti su mogli do poravnanja u 20. minuti kad je Murić ubacio s desne strane, ali Sterling Yateke promašuje 'nemoguće' sa svega nekoliko metara pa tako na semaforu i dalje u tim trenucima stoji 1:0.

Sedam minuta nakon pokušaja Yatekea, na suprotnoj strani prijeti i Aliyu, ali pokušaj brzonogog napadača Lokosa s 20-ak metara završio je u vanjskom dijelu mreže.

Isti je igrač u 30. minuti imao ogromnu priliku da poveća prednost domaćina. Đira je uputio jednu prekranu dubinsku loptu prema Nigerijcu, Smolčić nije znao bi li čuvao igrača ili prostor, ali Aliyu nije do kraja namjestio svoje nišanske sprave.

U prvih 45 minuta stoperski par Lokosa Papadopuolos - Lešković odradio je na jako visokoj razini. Riječani su konstantno kružili oko 16-erca domaćina, nešto pokuašavali, ali spomenuti dvojac djelovao je kao da cijeli život igraju zajedno. Grk je vikao, bivši igrač Rijeke na posudbi u Lokomotivi iz Dinama pažljivo slušao i pratio njegove instrukcije. Izvrsno!

U razmaku od dvije minute domaćin je uputio dva opasna udarca. Prvo je svoj udarac s distance okušao Cokaj, minutu kasnije i Aliyu, ali oba pokušaja domaćina nisu išla u okvir gola.

U 44. minuti ponovno je domaćin zaprijetio. Hadžić je prvo primio, a onda i fenomenalno odigrao u prostor za Aliyua koji važe svojeg čuvara, u konačnici i tuče, ali njegov pokušaj zaustavio se u bloku.

Do kraja prvih 45 minuta više nije bio većih prilika pa se tako na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Lokosa. Bilo je to izvrsnih 45 minuta u kojima je bez ikakvih problema moglo biti još nekoliko pogodaka.

Zanimljivo, udarac Kallakua bio je ujedno i jedini udarac sa strane obje momčadi koji je išao u okvir gola, ali je na veliku žalost gostiju i to bilo dovoljno da Lokosi budu u vodstvu nakon prvog poluvremena.

Simon Rožman je u svlačionici ostavio Hrvoja Smolčića i Roka Jurišića, dakle, po njegovom je lijeva strane Riječana bila najslabiji dio momčadi u prvom poluvremenu. Te dvije zamjene ujedno su značile i promjenu sustava pa je tako Rijeka u nastavku igrala u formaciji 4-2-3-1, s tim da je Pavičić bio na mjestu polušpice, dok je Štefulj igrao na mjestu lijevog beka.

Gosti su prvu veliku priliku u nastavku kreirali već u 49. minuti. Pavičić je uposlio Štefulja, njegov prizemni ubačaj ide prema Yatekeu, ali napadač Rijeke ponovno je krajnje neprecizan iz veoma dobre pozicije.

Odmah u sljedećem napadu, velika prilika za Lokose. Capan je loše glavom vratio loptu prema Nevistiću, taj poklon bon prihvaća Hadžić koji se našao u situaciji jedan na jedan, ali stasiti napadač ne uspijeva doći do svojeg prvijenaca u debiju za Lokomotivu.

U 55. minuti - kazneni udarac za Lokomotivu!

Arsenić je loše vratio loptu svojem vrataru, Hadžić sve izvrsno prati, Nevistić u želji da prvi dođe do lopte ruši centralnog napadača domaćeg sastava i tu je sve jasno - Batinić pokazuje rukom na bijelu točku. Siguran izvođač bio je kapetan Josip Pivarić koji je ovaj kazneni udarac izveo tako da bi ga malo koji vratar na svijetu uspio ukrotiti - 2:0

Pivarićev gol iz kaznenog udarca pogledaj OVDJE.

Svega dvije minute kasnije, ogromna prilika za goste. Prvo je pucao Arsenić, njegov udarac zapeo je u bloku, a na odbijenoj lopti najbliži je Yateke koji po treći put promašuje ogromnu priliku. Sreća da je Ivan Mance bio budan u ovom prijelaznom roku i da je na Rujevicu doveo Josipa Drmića, jer sad je potpuno jasno kako Riječani imaju ogromnih problema s realizacijom. Ali, utakmica se igra 90 minuta, do kraja se puno toga može promijeniti.

U 70. minuti - kazneni udarac za Rijeku! Cipetić je srušio Menala, Batinić mu pokazuje žuti karton, ujedno i njegov drugi na ovoj utakmici pa tako gosti sad imaju veliku priliku vratiti se u susret.

Murić je stavio loptu na bijelu točku, a Santini iako ide u stranu gdje i udarac sedmice Rijeke, do lopte ipak ne uspijeva doći - 2:1

Pogodak Murića pogledaj OVDJE.

Gosti su po primljenom pogotku napravili tri izmjene, a nevjerojatno je da je utakmica nastavljena tek nakon tri minute od pogotka Rijeke.

Do kraja utakmice gosti su bacili sve karte u napad. U 77. minuti se u velikoj prilici našao Pavičić, ali njegov pokušaj uz puno muke brani Santini koji danas nikako nije ulijevao povjerenje.

U 78. minuti Kulenović je prošao po desnoj strani, izvrsno ubacio za Yatekea, ali napadač rodom iz Centralne Afričke Republike ponovno je neprecizan. Doduše, ovaj put je prevario Santinija, ali njegov pokušaj zaustavila je greda.

U jeku napada gostiju, praktički niotkud je 'sjevnula' jedna kontra domaćina. Marin je vukao, vukao, vukao i još malo vukao loptu iako, njegovi suigrači su 'molili' za loptu, ali do nje je ipak došao Capan koji je odlično reagirao u ovoj situaciji.

Rijeka je napadala i napadala, i onda je u 90. minuta došla do kaznenog udarca. Osmanković ruši Kulenovića, Batinić pokazuje na bijelu točku, VAR soba nije se oglasila i Rijeka je dobila priliku u samoj završnici doći do izjednačenja.

Ponovno su Murić i Santini u glavnim ulogama i ponovno je sedmica Rijeke ta koja u ovom sudaru izlazi kao pobjednik. Lopta u jednu, Santini u drugu stranu i gosti su stigli do poravnanja - 2:2

Drugi Murićev gol iz kaznenog udarca pogledaj OVDJE.

I onda, u sudačkoj nadoknadi - ludnica u Kranjčevićevoj!

U srce 16-erca došao je jedan ubačaj s desne strane, Osmanković je kratko odbio, a na tu loptu fantastično reagira Kulenović koji iz voleja zabija svoj najvažniji pogodak otkako je stigao na Rujevicu - 2:3

Kulenovićev volej pogledaj OVDJE.

Do kraja utakmice više nije bilo ozbiljnijih prilika, a Rijeka je s ovom pobjedom došla na tri boda zaostatka za trećeplasiranom Goricom.

Zanimljivo, na kraju utakmice u tunelu prema svlačionicama došlo je do povišenih tonova između igrača dvaju momčadi, ali to nije ništa čudno uzmemo li u obzir cijeli tijek zbivanja u ovom fantastičnom ogledu koji može biti prava reklama za HNL i hrvatski nogomet. Navodno je bilo i nekih fizičkih nasrtaja od strane delegacije domaćina prema igračima Rijeke, ali zasad ništa nije potvrđeno.

U sljedećem kolu Rijeka na Rujevici dočekuje Hajduk u Jadranskom derbiju, dok Lokomotiva ide u goste Varaždinu.


Lokomotiva - Rijeka 2:3 (Kallaku 11', Pivarić 56'/Murić 70', 90', Kulenović 90')

Stadion Krančevićeva

Sudac: Damir Batinić (Osijek), VAR: Dario Bel (Osijek)

Žuti kartoni: Cipetić (Lokomotiva) / Nevistić (Rijeka)

Crveni kartoni: Cipetić (Lokomotiva)


Lokomotiva: Santini - Cipetić, Lešković, Papadopoulos, Pivarić - Petrak(71' Osmanković), Đira (65' Čeliković), Cokaj - Kallaku (71' Marin), Hadžić (71' Šimić), Aliyu (83' Marković)

Rijeka: Nevistić - Capan, Galović, Smolčić (46' Pavičić) - Arsenić (63' Braut), Čerin, Mudražija (62' Kulenović), Jurišić (46' Štefulj) - Murić, Menalo - Yeteke


Tagovi

HNK RijekaLokomotiva ZagrebHNLPrva HNLRobert MurićJosip Pivarić

Ostale Vijesti