Ludnica u Istanbulu – tri penala i pet golova za Galatin nastavak europskog puta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 20:49

Kompletirana je prva grupa Lige prvaka.

Završena je grupna faza Lige prvaka za skupinu D. Ranijim utakmicama 6. kola, Porto je u Istanbulu u ludoj utakmici pobijedio domaći Galatasaray rezultatom 3-2, ali Turci su se 'kroz ušicu igle' provukli do trećeg mjesta i nastavak puta u Europskoj ligi.

Povela je portugalska momčad u 17. minuti preko Felipea koji je poentirao na asistenciju Tellesa. U 42. Marega je povisio na 2-0 iz prvog jedanaesterca kojeg smo vidjeli na večerašnjoj utakmici. Izgledalo je kao da će Porto lako doći do pobjede u večerašnjoj utakmici, ali samo četiri minute kasnije, sudac Kulbakov ponovno svira jedanaesterac. Ovog puta na drugoj strani, a siguran realizator bio je Sofiane Feghouli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

U drugom dijelu nastavile su obje momčadi gdje su stale u prvom poluvremenu. Ofenzivna i vrlo riskantna igra prema naprijed došla je Galati na naplatu u 57. minuti kada gosti ponovno dolaze do dva pogotka prednosti. Strijelac je bio Sergio Oliveira.

Nisu se predavali domaćini na Turk Telekom Areni. U 65. minuti Rodrigues proigrava Erena Derdiyoka koji zabija za 3-2, a već dvije minute kasnije veliku priliku za remi propustio je strijelac prvog pogotka za Galatasaray, Feghouli.

Bjeloruski sudac je dosudio penal, ali Alžirac ovoga puta gađa gredu i propušta dovesti svoju momčad barem do boda.

Ipak, to mu se na kraju nije obilo o glavu jer je Lokomotiv poražen  u Gelsenkirchenu od Schalkea s minimalnih 1-0.  Time su omogućili Turcima plasman u Europsku ligu. Iako prvak Rusije nakon posljednjeg kola ima jednak broj bodova kao i turski velikan, klub iz Istanbula bolji je u međusobnim ogledima.

Već od ranije je poznato da Porto ide dalje s prvog mjesta, dok je Schalke drugoplasirana momčad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liga prvaka, 6.kolo, skupina D

Galatasaray – Porto 2:3 (Feghouli 45+1'-11m, Derdiyok 65'/ Felipe 17', Marega 42'-11m, Sergio Oliveira 57')

Schalke – Lokomotiv Moskva 1:0 (Schopf 90+1')

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sofiane Feghouli

Ostale Vijesti