Reuters
Reuters

Ludnica na argentinskim ulicama, stotine tisuća Argentinaca dočekali svjetske prvake (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.12.22. | 19:25

Argentinci su pozdravili svjetske prvake na ulicama Buenos Airesa

Stotine tisuća Argentinaca okupljaju se na ulicama Buenos Airesa kako bi proslavili osvajanje naslova svjetskog nogometnog prvaka koji je njihova reprezentacija po treći put u povijesti osvojila u nedjelju u Katru, pod vodstvom kapetana Lionela Messija.

 Reuters Reuters
 Reuters Reuters

Momčad je krenula iz sjedišta nacionalnog nogometnog saveza, a ulicama glavnog argentinskog grada prolazi u autobusu s otvorenim krovom.

Kulminacija slavlja trebala bi se dogoditi kod simbola grada, slavnog obeliska na Trgu Republike (Plaza de la Republic), gdje su u nedjelju milijuni navijača slavili osvajanje naslova do kojeg su Argentinci u dramatičnom finalu protiv Francuza došli boljim izvođenjem jedanaesteraca.

 Reuters Reuters
 Reuters Reuters
 Reuters Reuters

Argentinski mediji izvještavaju o pretrpanim vlakovima i zakrčenim željezničkim stanicama gomilama Argentinaca koji su pristigli u Buenos Aires kako bi bili dijelom svečane parade, te o preopterećenim mobilnim mrežama.

 Reuters Reuters
 Reuters Reuters

Argentinski predsjednik Alberto Fernandez proglasio je utorak nacionalnim praznikom, tako da bi svi mogli proslaviti osvojeni naslov na svjetskom nogometnom prvenstvu. 

(Hina) 


Tagovi

ArgentinaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti