Luđe od Trainspottinga! Noćna mora duga 114 godina je gotova, Hibsi više ne sanjaju trofej! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 18:37

Kao što je u kultnom filmu Trainspotting, snimljenom po istoimenom Welshovom romanu, glavni junak Mark Renton izašao kao pobjednik u životnoj drami, tako je danas Hibernian stigao do trijumfa poslije kalvarije.

Kakva ludnica u Glasgowu! Ni sjajni škotski pisac Irvin Welsh ne bi mogao napisati bolji scenarij od onoga koji smo danas vidjeli na legendarnom Hampden Parku. Nogometaši Hiberniana, Welshovog omiljenog kluba, pobijedili su Rangers s 3:2 u finalu škotskog FA Kupa i osvojili prvi trofej u ovom natjecanju od 1902. godine.

Jako puno sreće imali su Hibsi danas, ali su je očigledno i zaslužili. Trofej klubu iz Edinburgha donio je rezervist David Gray golom u drugoj minutu sudačke nadoknade. U tom trenutku eksplodirao je onaj zeleno-bijeli dio tribina na Hampdenu!

A što tek reći o scenama koje su uslijedile nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, kada je nekoliko tisuća navijača Hiberniana utrčalo na teren? Bila je to prava invazija zeleno-bijelih, pa su morale intervenirati i redarske službe i policija.

Bio je ovo dvoboj dva slavna škotska kluba koja su prethodnih godina igrala u Championshipu. A osim trofeja, Hibernian je današnjom pobjedom izborio i pravo da sudjeluje u kvalifikacijama za Europsku ligu. Tako će se vratiti na europsku scenu poslije tri godine.

Djelovalo je u većem dijelu utakmice, pogotovo u drugom poluvremenu da će Hibernian ponovo, čak 12. puta u povijesti izgubiti finale FA Kupa, jer je do 80. minute Rangers vodio s 2:1 golovima Millera i Hallidaya.

Međutim, kao što je u kultnom filmu Trainspotting, snimljenom po istoimenom Welshovom romanu, glavni junak Mark Renton izašao kao pobjednik u životnoj drami, tako je danas Hibernian stigao do trijumfa poslije kalvarije.

A na svojim leđima nosio ga je, igrom sudbine, bivši napadač Rangersovog najvećeg rivala Celtica, Anthony Stokes. On je prvo u 3. minuti doveo Hibernian u vodstvo, a potom je u 80. minuti, kada su se manje-više svi već pomirili s novim porazom, glavom pogodio za izjednačenje. Ostalo će postati povijest…

(Foto: Action Images)


 


Tagovi

HibernianRangersGlasgow

Ostale Vijesti