Paul Childs/Action Images
Paul Childs/Action Images

Löw iskren oko transfera u Bayern: "Niti je Bayern zainteresiran za mene, niti ja želim u Bayern"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 20:24

U intervjuu Bild, bivši njemački izbornik Joachim Löw izjavio je da se želi vratiti na klupu, ali ne onu bavarske momčadi.

Joachim Löw, bivši njemački izbornik koji je osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, bez posla je od 2021. godine, a posljednjih dana spominjan je kao jedan od kandidata za trenera Bayerna koji je najavio da će Thomas Tuchel otići na kraj sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Löw (64), koji je između ostalih bio i trener Stuttgarta, izrazio je želju da se vrati u pogon nakon više od dvije godine izbivanja. No, jasno je dao do znanja da ponuda koju traži još nije stigla te da ga u svakom slučaju ne bi povezivao s Bayernom nego s reprezentacijom:

"Nisam u nogometnoj mirovini, nego samo radim nešto ako sam 100 posto uvjeren, a ta ponuda još nije na stolu."

Njegov prioritet je navodno Svjetsko prvenstvo 2026.

"Ono što mi je već cilj je Svjetsko prvenstvo u Americi, Kanadi i Meksiku. To mi se čini uzbudljivim. Nakon Afričkog kupa, Azijskog kupa i Europskog kupa, neki savezi mogli bi uhvatiti malo zamaha i možda ponovno potražiti kvalificirane nacionalne trenere. Otvoren sam za to od ljeta i tada ću ispitati dostupne opcije."

Löw je objasnio zašto je isključio prelazak u Bayern:

"Iz nekoliko razloga. Prvo, Bayern vjerojatno nije zainteresiran za mene kao trenera, a ni mene ne bi zanimao Bayern. Ovdje sam bio trener reprezentacije u dosta dugo (2006.20-21.) i uvijek sam govorio da mi mjesto trenera ovdje u Njemačkoj sada nije zanimljivo. Naravno, klubovi su jako dobra opcija, ali za mene to više nije motivacija." (eg)



Tagovi

BayernJoachim LöwNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti