Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Lovrić ušao pa s dva gola potopio Rudeš na premijeri HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 18:25

Pobjedi svog Osijeka svjedočio je i Davor Šuker koji je na stadion Rudeša stigao u delegaciji domaćina!

Osijek nosi tri vrijedna boda iz Rudeša! Preokretom kojem je najviše kumovao Kristijan Lovrić s dva pogotka, Osijek je pobijedio Rudeš 3-2 i na taj način prenoćio na tom četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Europu. S druge strane, Rudeš nije iskoristio povratak na svoj stadion. Iako su odigrali prilično dobro poluvrijeme, poveli preko Mrčele - nisu to uspjeli iskoristiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lijepo su uredili u Rudešu svoj stadion za premijeru u elitnom razredu HR nogometa. Travnjak koji je, barem naizgled, bio premija u odnosu na one u Kranjčevićevoj, Koprivnici i Puli ali i okoliš oko stadiona. Doduše, ima tu puno nedostataka ali načelno je ovo sasvim pristojan stadion kakvih sve ima i kakvih smo se nagledali i pohodili…

Utakmicu u Rudešu gledala je jaka delegacija Osijeka a s onom Rudešovom stigao je i Davor Šuker. Što se sastava tiče, nije bilo nekih iznenađenja. Kolić je debitirao na vratima Osijeka umjesto ozlijeđenog Malenice dok je Mladina morao složiti momčad bez Latkovića i Srbljinovića.

I atmosfera je bila prava, domaćinska! Rudeš Boysi od početka su krenuli sa svojim repertoarom. Desetak minuta uvodnog opipavanja snaga prekinuo je jedan napad Rudeša po desnoj strani i izboreni udarac iz kuta kojeg je izveo Karačić a pogotkom glavom zaključio Mrčela. Bila je to prva ozbiljnija akcija na utakmici i odmah je završila kobno za debitanta na vratima Osijeka. Ne kažu uzalud kako je prekid protiv Osijeka šansa za suparnika u rangu penala…


Imao je Rudeš još nekoliko lijepih izleta pred kazneni prostor gostiju, ali nisu imali prave završnice. S druge strane, Osijek je bio nekako sterilan. Osim pokušaja Matkovića iz daljine nisu pokazali odlike momčadi koja se bori za izlazak u Europu. Međutim, u 35. minuti stigli su do poravnanja. Ramon Mierez ostavio je loptu na rubu šesnaesterca a Pušić prizemnim, jakim i preciznim udarcem matirao Mateja Markovića. Do odlaska na odmor, lijepu priliku imao je Matković čija je lopta plesala uz gol crtu pa otišla van igrališta.

Zanimljivo, niti jedan igrač Osijeka nije ostao u poluvremenu na travnjaku. Sve ih je Zoran Zekić povukao u svlačionicu na bukvicu zbog onog što su pokazali u prvom poluvremenu pa ih tek onda pustio na travnjak. U svlačionici je ostao tek Omerović dok je Mladina napravio trostruku izmjenu.

Prijelomni trenutak dvoboja dogodio se u 55. minuti kada je za Osijek dosuđen slobodan udarac. Na nekih dvadeset i koji metar više. Uoči izvođenja, Zekić je odradio zamjenu u kojoj je Matovića zamjenio Lovrićem. Lopta je već bila postavljena, Lovrić je uzeo zalet i smjestio je u mrežu. Iz prvog dodira… Onaj drugi stigao je tri minute kasnije kada je Lovrić zakucao u mrežu povratnu loptu Guedesa. Činilo se kako je time Osijek riješio pitanje pobjednika te da će rutinski privesti utakmicu kraju. Međutim, Rudeš se nije predavao. Ponovno prekid, opet desna strana i glava Tomislava Mrčele nakon ubačaja Karačića. Inače, utakmicu u Rudešu sudio je Ante Terzić iz Splita koji je besprijekorno odradio svoj posao na travnjaku. Domaćini će oproštajne bodove sljedeće kolo hvatati na domaćem travnjaku protiv Slaven Belupa, dok će Osijek na gostovanje kod Hajduka.

Rudeš - Osijek 2-3

Stadion Rudeša. Gledatelja: 689.

Sudac: Ante Terzić (Podstrana); pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Strijelci: 1-0 Mrčela (11. as. Karačić), 1-1 Pušić (35. as. Mierez), 1-2 Lovrić (55.), 1-3 Lovrić (58.), 2-3 Mrčela (79.)

Žuti kartoni: Mašala, Magđinski, Vukmanović, Petković, Golem (Rudeš) Brlek, Pušić, Nejašmić (Osijek)

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Pavlović (od Camara), Mrčela, Magđinski - Pasariček, Vukmanović (od 46. Kuzmanić) - Grezda (od 78. Budiša), Mašala (od 46. Špeljak), Petković - Brajković (od 84. Golem).

Osijek (4-2-3-1): Kolić - Omerović (od 46. Guedes), Duarte, Bralić, Jurišić - Bukvić (od 85. Gržan), Nejašmić, Jugović (od 55. Brlek), Pušić (od 90. Prekodravac) - Mierez, Matković (od 55. Lovrić).



Tagovi

NK RudešNK OsijekHNL

Ostale Vijesti