Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Lovrenov palac gore bio je dovoljan, Blanc želi dovesti Šutala!?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 11:00

Francuski mediji, koji su sigurno pouzdaniji od turskih, navode da bi po Dinamova reprezentativca uskoro mogao krenuti Lyon. Ozbiljnih kontakata zasad nije bilo

Dinamo je doveo stopera iz Francuske, u Maksimir je u srijedu došao Maxime Bernauer. I, mogao bi odmah uskočiti u momčad, ako ovog ljeta iz Dinama ode Josip Šutalo. A on bi, pak, mogao u suprotnom smjeru, prema Francuskoj. Tamošnji mediji, naime, infromiraju da je Šutalo jedna od želja Laurenta Blanca, legendarnog reprezentativca i aktualnog trenera toga kluba. Tvrde da je klub obećao Blancu oko 40 milijuna eura za ljetni šoping, jer u novoj je sezoni Lyon želi opet u vrh Ligue 1 te u Europu, koja mu je ove sezone pobjegla, a Blanc planira pojačati momčad na svim pozicijama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se stopera tiče, prva je želja, navodno, Samuel Umtiti, koji je odradio vrlo dobru sezonu na posudbi u Lecceu, a sad se vraća u Barcelonu, u kojoj baš i nema budućnost. Blanc tu vidi priliku za njegov povratak u Lyon, a ima i adute, Lacazettea i Tolissoa, koji bi ga mogli nagovoriti na dolazak u Lyon. Međutim, čak i da se Umtiti vrati, Blanc bi mogao krenuti po Šutala, kojega, navodno, iznimno cijeni. A odličnu je preporuku dao i Dejan Lovren, Šutalov bivši suigrač iz reprezentacije, njegov 'palac gore' očito je Blanca učvrstio u odluci da Šutala stavi na listu potencijalnih pojačanja.

Jasno, ovo je tek glasina o Lyonovu interesu, daleko još od realizacije, jer, kako čujemo iz Francuske nisu još Dinamu poslali nikakvu konkretnu ponudu, niti se najavili za razgovor. Neki francuski portali, pak, sumnjaju u realizaciju ovog posla, jer, Šutalo je na meti većih i bogatijih klubova, primjerice, Arsenala i tvrde da se Blanc i njegov klub neće moći nositi s njima, jer, tih 40 milijuna eura treba široko rasporediti na nekoliko pojačanja. Sigurno, bit će ovakvih glasina još, prijelazni rok nije ni počeo, transfer Šutala ionako je čitavo vrijeme vrlo izvjestan. (T.N.)



Tagovi

Josip ŠutaloDejan LovrenLaurent BlancOlympique Lyon

Ostale Vijesti