ANTON VAGANOV - Action Images
ANTON VAGANOV - Action Images

Lovren dobiva konkurenciju: Branič Barcelone prva je meta Zenita ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 09:28

Zasad nije poznato koliko su Rusi spremni izdvojiti na račun odštete, ali je svima jasno da španjolski velikan na njega ne računa.

Prema najnovijim informacijama talijanskih medija, a prvi je vijest u javnost plasirao Matteo Moretto, specijalist za transfere koji surađuje s Calciomercatom i Gianlucom Di Marzijom, postoji velika vjerojatnost da Zenit ovog ljeta dovede veliko pojačanje u svoju svlačionicu.

Trenutno vodeća momčad ruske Premier lige na dobrom je putu da dođe do svojeg sedmog naslova prvaka, ali usprkos dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu, trener Sergej Semak već sad aktivno traži pojačanja za sljedeću sezonu.

Iako u prosjeku njegova momčad prima manje od jednog pogotka po utakmici (0,92), Semak smatra kako je Dejanu Lovrenu potrebna pomoć u posljednjoj liniji kako bi se jednako kvalitetni rezultati ostvarivali i u europskim natjecanjima. Spomenuti izvor iz Italije javlja kako je branič Barcelone i osvajač SP-a 2018. godine, Samuel Umtiti, velika želja trenera Zenita i prva meta uprave kluba.

Umtitijeva tržišna vrijednost je u velikom padu, a svemu su kumovale brojne ozljede koje ga nikako ne zaobilaze posljednje dvije i pol godine. Iako je na svojem vrhuncu Umtiti bio 'težak' 70 milijuna eura (ljeto 2018. godine), njegova tržišna vrijednost danas iznosi tek 10 milijuna eura. Barcelona ga je prije skoro pet godina dovela iz Lyona za 25 milijuna eura, ali zasad je pomalo nerealno očekivati da će na njemu povratiti uloženo budući da je ispao iz svih kombinacija za prvi sastava ponajvećeg svjetskog kluba, a to se vidi i po tome što je ove sezone u La Ligi skupio skromnih 10 nastupa.

Osim Dejana Lovrena, Semak na raspolaganju od središnjih braniča ima Rakitskiyja i Chistyakova, s tim da je veliki problem nastao sad kako je hrvatski branič ozlijedio mišić te nije sigurno koliko dugo će izbivati sa zelenih travnjaka.


Tagovi

Dejan LovrenSergej SemakSamuel Umtititransferinogometni transferiLjetni prijelazni rokZenitruska nogometna ligaRuska Premier ligaPremier liga Rusije

Ostale Vijesti