Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Lovre Kalinić spreman za Vitoriju, Fossati i Nikola i dalje izvan stroja

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 03.08.22. | 11:17

Dambrauskas će na dispoziciji imati i Čolinu kojeg zbog lakše ozljede nije bilo u Varaždinu

Hajduk će sutra, 4. kolovoza od 21 sat (MAXSport1) pred puni Poljudom u 3. pretkolu Konferencijske lige dočekati portugalsku Vitoriju Guimaraes. Pred prvi susret s portugalskom momčadi trener Valdas Dambrauskas je dobio povoljniji zdravstveni karton momčadi od onog kakav je bio u Varaždinu. Naime, protiv Varaždina nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Nikolu Kalinića i Marca Fossatija, a izostali su mu još kapetan Lovre Kalinić i David Čolina.

Dobra vijest za litavskog trenera je da će kaptan nakon viroze u Varaždinu biti spreman za sutrašnju utakmicu vratiti se među vratnice. Lovre je bitna karika u Dambrauskasovoj momčadi i trebat će Hajduku u formi kakvu je pokazivao u uvodnim utakmicama kao protiv Dinama u Superkupu i Istre 1961 u prvenstvu. U Varaždinu ga je dosta dobro zamijenio mladi Karlo Sentić, koji će pričekati europski debi.

Na dispoziciji će biti i David Čolina kojeg nije bilo u Varaždinu zbog lakše ozljede.

Priželjkivalo se da bi se do prve europske možda mogli od ozljeda oporaviti Nikola Kalinić i Marco Fossati, ali oni su i dalje izvan stroja. Kaliniću je slomljen nožni prst na utakmici protiv Dinama u Superkupu, dok Fossati pauzira zbog ozljede butnog mišića.

Hajduk u prvom susretu s Vitorijom ne može računati ni na Tonija Borevkovića koji mora odraditi suspenziju iz prošlosti. Zaradio ju je igrajući europsku utakmicu za Rio Ave protiv Milana kad je dobio crveni karton u posljednjim minutama produžetka.(km)


Tagovi

HajdukLovre KalinićNikola KalinićMarco FossatiToni BorevkovićDavid Čolina

Ostale Vijesti