PAUL CHILDS - Action Images
PAUL CHILDS - Action Images

Louis van Gaal na pragu novog angažmana, prva meta – Mario Mandžukić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.04.21. | 17:44

Iako se službeno nije oprostio od trenerskog posla, ovog puta će imati drugu ulogu.

Pomalo nevjerojatne vijesti stižu iz Belgije. Naime, kako javlja Voetball premuer, kultni nizozemski trener Louis van Gaal uskoro bi trebao postati novi sportski direktor Royal Antrwepa.

Bivši trener Ajaxa, Barcelone, Bayerna i Manchester Uniteda posljednji je trenerski angažman imao baš na Teatru snova, a od ožujka 2016. godine je bez posla. Iako je u karijeri osvojio praktički sve što se osvojiti moglo, izgleda kako se Nizozemac ponovno zaželio nogometa.

Najstariji belgijski klub, Antwerp, ima velike ambicije narednih sezona, a dovođenjem Van Gaala to i potvrđuju. Zanimljivo, 69-godišnjem Nizozemcu Antwerp neće biti ništa novo budući da je u igračkim danima čak četiri godine proveo u spomenutom klubu u kojeg je došao iz 'njegovog' Ajaxa.

Royal Antwerp je trenutno druga momčad nizozemske Jupiler Pro lige, a od istaknutijih imena Frank Vercauteren na raspolaganju ima Jordana Lukakua, Dieumercija Mbokanija i Maximea Le Marchanda.

Vodeći Club Brugge ne mogu dostići budući da oni nakon 33 kola imaju 16 bodova više, a do kraja sezone očekuje ih velika borba kako bi ostali na sadašnjoj poziciji budući da Genk i Anderlecht imaju jedan, odnosno dva boda manje.

Vjerojatni dolazak Van Gaala otvara puno mogućnosti, a jedna od njih je i Mario Mandžukić. Zanimljivo, jučer se pojavila priča u belgijskim i nizozemskim medijima kako su Club Brugge, Anderlecht i Antwerp u borbi za bivšim Vatrenim koji će na kraju sezone ostati bez kluba. U početku, mnogi su bili skeptični kako se i zašto pojavljuje ime Antwerpa, ali sad puno toga postaje jasnije.

Van Gaal će tako, u scenariju koji je svakim danom sve izgledniji, a to je da Mandžukić ostane bez kluba, kao svoj glavni zadatak ovog ljeta imati da osigura potpis srebrnog Vatrenog.

Kultnom Nizozemcu ovo će biti prvi angažman na funkciji sportskog direktora, a službena potvrda cijelog posla očekuje se u narednim danima.


Tagovi

Louis van GaalMario MandžukićRoyal AntwerpJupiler liga

Ostale Vijesti