Kim Klement/Action Images
Kim Klement/Action Images

Lonzo Ball ima novi klub, Dragić trejdan za Lowryja, Kawhi Leonard nezaštićen slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 10:07

"Prijelazni rok" je otvoren u NBA ligi, a već u prvim satima vidjeli smo velike promjene. Caruso odlazi put Chicaga, Rose opet u Knicksima, a u MSG će i Fournier.

Noćas je otvoren prijelazni rok u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i ako se po jutru dan poznaje mogao bi biti i više nego zanimljiv.

Vijest dana je zasigurno Kyle Lowry, koji nakon devet godina napušta Kanadu i karijeru nastavlja na sunčanoj Floridi u dresu Miami Heata. Lowryju je u „sign-and-tradeu“ potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 80 milijuna eura pa je potom zamijenjen u Miami za Slovenca Gorana Dragića te mladog krilonog centra Preciousa Achiuwu.

Lowry je doveden u Miami kako bi s bliskim prijateljem Jimmyjem Butlerom, koji je dogovorio novi četverogodišnji ugovor od 2022. godine vrijedan 184 milijuna eura, te Bam Adebayom činio novi trio Heatovih superzvijezda. Također, novi ugovor i to petogodišnji vrijedan 90 milijuna eura potpisat će Duncan Robinson.

Lonzo Ball odlazi iz New Orleansa u Chicago Bullse, dok u suprotnom smjeru stižu Tomaš Satoransky, Garrett Temple i budući drugi izbor drafta. Ball će potpisati četverogodišnji ugovor koji mu garantira 85 milijuna eura. Pelicansi su na upražnjeno mjesto razigravača doveli Devonta Grahama iz Charlotte Hornetsa, ali u odvojenom „sign-and-tradeu“

Chicago je također, doveo slobodnog agenta Alexa Carusa na četverogodišnji ugovor u vrijednosti 37 milijuna eura, koji će se tako ponovno spojiti s Ballom.

ESPN-ov novinar Brian Windhorst izašao je s informacijama kako Bulls razmišljaju o još jednom razmjeni i to sa San Antonio Spursima gdje bi za DeMar DeRozana u suprotnom smjeru poslali Lauri Markkanena.

Kawhi Leonard postao je nezaštićeni slobodan igrač, međutim očekuje se kako će s Clippersima pregovarati oko novog ugovora te da će u konačnici ostati prva zvijezda franšize.



Tagovi

Kyle LowryLonzo BallNBAJimmy Butler

Ostale Vijesti