London calling: Nemilosrdni Bayernov duo uništio Chelsea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.02.20. | 22:51

Prvi četvrtfinalist de facto je poznat.

Kakva večer nogometaša Bayern Munchena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridgeu. Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena, u kojemu su Bavarci ipak dominirali, ali i dopustili momčadi Franka Lamparda da pokušaju ugroziti vratara Manuela Neuera – u drugom dijelu dogodio se pravi „blitzkrieg“.

Semafor je nakon prvih 90 minuta u Londonu pokazivao ogromnih 3:0 za 'Rekordmeister', a utakmicu su obilježila tri imena – dvostruki strijelac Serge Gnabry, dvostruki asistent i jednostruki strijelac Robert Lewandowski te fenomenalni mladić Alphonso Davies.

U prvom dijelu su momci Hansija Flicka imali nekoliko vrlo dobrih prilika za ugroziti vrata domaćeg golmana Willya Caballera. Prijetili su Thomas Muller i Robert Lewandowski, koji je bio poprilično osuđen na solažu u napadu, što je argentinski vratar zajedno sa Rudigerom i Azpilicuetom uspio riješiti.

S druge strane, vrlo opasan je u nekoliko navrata bio Ross Barkley, dok je Mateo Kovačić nakon angažiranog starta poprilično 'nestao'.

Najopasnije je bilo na obje strane u 35. minuti kada se Bayern provukao „lišo“ nakon greške Neuera pri ispucavanju, dok je nepunu minutu kasnije Muller stražnjim dijelom glave pogodio gredu. Do kraja prvog dijela Marcos Alonso je imao veliku priliku, ali Neuer se iskupio za grešku netom ranije.

U drugom dijelu startalo se s prilikom domaćih, činilo se da će 'Bluesi' dobrano namučiti goste u večerašnjoj utakmici i to do samog kraja. Međutim, Serge Gnabry i Robert Lewandowski zajedničkim su se snagama potrudili da se pitanje prolaska u četvrtfinale riješi već u prvom susretu.

U 51. minuti sjajna je akcija započeta na sredini terena gdje se Thiago elegantno riješio presinga, dodao je za Gnabrya koji koristi posklizavanje Azpilicuete i u sjajnu priliku gura Lewandowskog. Kada su svi očekivali šut Poljaka, ovaj nesebično vraća loptu u sredinu, Caballero je već bio svladan, stoperi tromi i nemoćni, a Gnabry na prazan gol zabija za 1:0.

Mlade momke Frankieja Lamparda ovaj gol je poprilično ošamutio jer su samo tri minute kasnije dopustili novi gol u mreži svog veteranskog vratara Caballera.

Ponovno isti dvojac dovodi Bavarce do velike prednosti. Lewandowski je ponovno bio asistent, strijelac je ponovno bio Gnabrya, a njegov udarac iskosa s lijeve strane, i to lijevom nogom, odjseo je u suprotnom kutu nemoćnog Caballera.

Bluesi su šaptom pali početkom drugog dijela, a najzaslužniji za to je čovjek koji očito ne voli londonske klubove. Barem ne one koji se ne zovu Arsenal.

Naime, Gnabry je ove godine postigao šest golova u Ligi prvaka – od toga su četiri završila u mrežu Tottenhama, u Londonu, te sada nova dva na Stamford Bridgeu.

Teško se ne sjetiti svevremenskog hita The Clasha – London Calling…

 

Prije nego zaključimo ovaj izvještaj konačnim čavlom u lijes Plavaca, u vidu pogotka Roberta Lewandowskog, treba naglastiti fantastičnu predstavu Alphonsa Daviesa.

Mladi Kanađanin, koji je silom prilika zbog čestih ozljeda Lucasa Hernandeza i neuklapanja Alvara Odriozole, zauzeo mjesto na lijevom boku - iako je nominalno krilo – fenomenalno uskočio na poziciju i postao nezamjenjiv.

Sa samo 19 godina brz je kao munja, iako ponekad taktički još zaigran, svojom brzinom nadoknađuje i taj nedostatak. Večeras je Mason Mount na drugom kraju travnjaka bio potpuno nevidljiv u napadu, a u fazi obrane Davies je njega i Azpilicuetu posramio kao da su neiskusni kadeti.

Svoju fenomenalnu partiju okrunio je asistencijom za poljskog golgetera koji je stigao do 11. zgoditka u Ligi prvaka ove sezone, a i on je već trpao Englezima. On je Spursima zabio „samo“ dva komada.

Dodajmo još da je desetak minuta prije kraja pocrvenio Marcos Alonso te je Chelsea utakmicu okončao s desetoricom na travnjaku.

Ovdje je sveukupni pobjednik de facto poznat, Bayern je gotovo sigurno četvrtfinalist u ovoj sezoni Lige prvaka.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mateo KovačićMarcos AlonsoWilly CaballeroAlphonso DaviesThiago AlcantaraRobert LewandowskiSerge Gnabry

Ostale Vijesti