Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Lokomotivin Grk ponajbolji igrač utakmice u najvećem iznenađenju prvog kola kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 08:39

Zapažene nastupe za Sjevernu Makedoniju imali su sinoć Ristovski i Ademi, koji je zabio pogodak, Todorović iz Hajduka odigrao je svih 90 minuta za BiH, na čijoj su klupi sjedili Menalo i Lončar iz Rijeke. Također, punu minutažu imao je i Osijekov Kleinheisler u remiju protiv Poljaka, dok je Bohar dan ranije startao protiv Hrvatske.

Vjerovali ili ne, nakon Dinama i Hajduka, najviše reprezentativaca u ovom kvalifikacijskom ciklusu imala je Lokomotiva, posljednja momčad lige. Pozive su dobili Papadopoulos, Cipetić, Kallaku, Cokaj i Salihu, a posebno se istaknuo 29-godišnji Grk.

U sinoćnjem remiju protiv Španjolske odigrao je svih 90 minuta i bio ponajbolji pojedinac svoje reprezentacije. Zanimljivo, bio mu je ovo prvi nastup za Grčku nakon tri godine i brojnih ozljeda koje su ga mučile. Očito se u Lokomotivi preporodio i dobre igre iz HNL-a prenio i na reprezentativni dres.

Neriješen rezultat njegove reprezentacije u Španjolskoj ujedno je najveće iznenađenje prvog kola kvalifikacija, a zanimljivo je istaknuti da su Grci zabili iz jedinog udarca na gol. Taj udarac bio je iz najstrože kazne. Drugim riječima, ostali su vjerni taktici koja ih je krasila i 2004. godine, kada su u Portugalu osvojili Euro.

Što se tiče Cipetića, on je bio na klupi BiH reprezentacije, koja je remizirala u Finskoj, dok Kallaku i Cokaj nisu bili u sastavu Edoarda Reje, koji vodi Albaniju. Salihu je, pak, član albanske U-21 reprezentacije.

Inače, zapažene nastupe za Sjevernu Makedoniju imali su sinoć Ademi i Ristovski, koji su bili blizu boda. Rumunji su pobjednički pogodak zabili pet minuta prije kraja, a prethodno je njihovu mrežu tresao Ademi, koji je bio ponajbolji igrač u makedonskim redovima. Hajdukov Todorović odigrao je svih 90 minuta za BiH, na čijoj su klupi sjedili Menalo i Lončar iz Rijeke. Također, punu minutažu imao je i Osijekov Kleinheisler u remiju protiv Poljaka, dok je Bohar dan ranije startao protiv Hrvatske.


Tagovi

Kyriakos PapadopoulosNK LokomotivaArijan AdemiStefan RistovskiMakedonijaDarko Todorović

Ostale Vijesti