Lokomotiva šalje Brazilca na posudbu u inozemstvo, vraća se Senegalac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 08:21

Dva igračka manevra vezana uz klub s Kajzerice.

Današnje Sportske novosti donose kako 20-godišnji Lokomotivin Brazilac Emerson Santana Deocleciano odlazi na posudbu u Rigas Futbola Skola, drugoplasiranu momčad latvijskog prvenstva.

U dosadašnjem dijelu prvenstva krilni igrač nije skupio previše minuta, a započeo je samo jednu utakmicu, onu protiv Dinama. S ciljem da osigura bolju šansu za vremenom provedenim na terenu, odluka je pala da ode do kraja kalendarske godine s mogućnošću prijevremenog povratka ukoliko čelni ljudi zagrebačkog kluba tako odluče.

Razlog zašto je otišao baš u ovu ligu i klub jest Jerko Leko, trener juniorske selekcije Lokomotive, koji je sa svojim bivšim suigračem iz kijevskog Dynama i čovjekom koji je Latviju svojim golovima odveo na Euro 2004., Marisom Verpakovskisom, dogovorio suradnju. On je direktor RFS-a, a sjećamo ga se i kao igrača Hajduka u sezoni 2007./2008., a sezonu prije bio je na rubu dolaska u Dinamo.

U razdoblju koje slijedi ostaje nam za vidjeti koje rezultate će donijeti ova suradnja nastala kao plod dobrih odnosa u kojima su dva bivša igrača ostala nakon dijeljenja svlačionice u Kijevu te konačnog vješanja kopački o klin.

S druge strane, 22-godišnji Senegalac Pape Assane dodatak je u konkurenciji sastava kojeg vodi Goran Tomić, s obzirom da se ekspresno vratio sa posudbe iz Varaždina. Odluka je to sad već bivšeg trenera kluba sa sjevera države Luke Bonačića, a na poziciji veznog igrača koju pokriva u Lokomotivi je poprilična konkurencija. U prvom je dijelu prvenstva odigrao sedam utakmica u prvenstvu i jednu u kupu.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Jerko LekoMaris VerpakovskisLatvijaposudbaPape AssaneLokomotivEmerson

Ostale Vijesti