Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Lokomotiva hrabro pala: Kleinheisler opet torpedirao, El Toro nije namjestio nišane

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 21:00

Lokose čeka teška borba

Dinamo je prije dva kola osigurao naslov prvaka, a time i Osijek izbacio iz utrke. Bijelo-plavi odigrali su svoju najbolju sezonu u povijesti HNL-a, a danas su je nastavili pobjedom protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj od 2:0.

Lokomotiva pod vodstvom stručnjaka za opstanak Samira Toplaka vodi ljutu borbu za ostanak u HNL-u, a danas su parirali Osijeku ispred kojeg su završili prošlu sezonu.

Prve dvije izgledne prilike Lokomotiva je imala na praktički samom početku. Prvo kada je u 4. minuti pogriješio Čeberko, a Kačavenda izbio sam pred Ivušića i lobom prebacio vrata, a drugi put u sedmoj minuti kada je Šimić udarcem glavom pogodio gredu.

Osijek je do pogotka došao u 14. minuti, strijelac je bio Žaper, a sudac se odlučio za provjeru VAR-a. I nakon provjere uvidio je da je Žaper bio u zaleđu i da nema ništa od vodstva Osijeka. Dobru priliku gosti su imali i u 22. kada je Santini obranio dobar udarac Kleinheislera s desne strane.

Do kraja prvog dijela nije bilo izglednijih prilika, a izjednačeno prvo poluvrijeme završilo je i takvim rezultatom.

U drugom dijelu Osijek je došao do željenog vodstva koje je Lokomotivi stvorilo dodatni problem u borbi za ostanak. U 59. minuti Kleinheisler je po tko zna koji put upotrijebio svoje najjače oružje, top s 20-ak metara. Pilj mu je predao loptu, a Mađar je poslao projektil kojim je 'rasparao' mrežu za vodstvo od 1:0.

Dvije minute kasnije velika prilika na drugoj strani. Šimić je sjajno izbacio Kačavendu u priliku jedan na jedan s Ivušićem, a mladi igrač Lokomotive praktički neometan poslao je loptu pored gola u izglednoj prilici za izjednačenje. Novu dobru priliku domaći su imali i u 67. minuti kada je Petrak ispred Papadopoulosa glavom šutirao pored gola, a to je naljutilo Grka koji je bio u boljoj poziciji.

Tri minute kasnije odvila se mala drama i duža provjera VAR-a. Naime, sudac Kulušić je u 70. minuti odlučio pregledati VAR zbog potencijalnog penala za Osijek u duelu Leškovića i Miereza kod ubačaja iz slobodnog udarca. Nakon minutu provjere sudac je pokazao na bijelu točku i žuti karton za Leškovića koji je njegovu odluku ispratio ironičnim pljeskom.

Ipak, sreća je malo pomazila Lokose jer je Mierez loptu s bijele točke poslao pored Santinijeve desne stative.

Toplak je ubacivao u drugom dijelu još napadača tražeći izjednačenje, ali na kraju jedino smo vidjeli povećanje vodstva Osijeka u prvoj minuti sudačke nadoknade. Kleinheisler je nabacio za Bohara koji je Glavom spremio loptu u mrežu za 2:0 i konačan rezultat.

Ovim porazom Lokomotiva je u žestokoj borbi za opsatanak u zadnjem kolu, dok je Osijek samo povećao bodovno stanje na drugom mjestu HNL-a.


Tagovi

OsijekLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNLHNL ikonePrva HNL

Ostale Vijesti