REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Lokomotiv je u krizi, a Nikolić bivši, Jedvaj čeka novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 16:35

Već ga se povezuje s Ludogoretsom, koji je dao otkaz Valdasu Dambrauskasu

Marko Nikolić više nije trener moskovskog Lokomotiva. Momčad iz glavnog grada Rusije u rezultatskoj je krizi, nisu ostvarili pobjedu u posljednjih pet utakmica, a žrtva forme u konačnici je 42-godišnji srpski stručnjak, koji ih je preuzeo prošlog lipnja.

Tina Jedvaja i njegove suigrače vodio je u 62 službene utakmice, tijekom kojih je ostvario 29 pobjeda i 18 remija uz gol razliku 86:67. Kada se sve zbroji, prosječno je po utakmici uzimao 1,69 bodova. Istaknuo se s čak pet pobjeda protiv gradskog rivala CSKA-e, protiv koje mu najuvjerljivija pobjeda bila rezultatom 3:0.

Međutim, ekipa je trenutno u problemima, jer su zadnji trobod upisali još 11. rujna protiv KS Samare (2:0) u ruskom prvenstvu. Zatim su remizirali s Marseilleom (1:1), Uralom (0:0) i Khimkijem (0:0), da bi u posljednja dva susreta izgubili od Lazija (2:1) te Rostova (2:1).

Loša forma očito je zabrinula upravu kluba, koja je ovog ljeta u pojačanja uložila čak 30 milijuna eura. Uz Jedvaja, koji ih je koštao četiri milijuna, stigli su Konstantin Maradishvili (7 milijuna), Gyrano Kerk (6 milijuna), Alexis Beka Beka (6 milijuna), Nair Tiknizyan (5 milijuna) i drugi, s time da su Maradishvili i Tiknizyan došli upravo iz CSKA-e.

Lokomotiv, aktualni osvajači ruskog Kupa, trenutno su na tablici četvrti sa 17 bodova iz 10 ligaških ogleda. Očito nedovoljno, jer Nikolić je sada bivši, a ulogu trenera privremeno je preuzeo Dmitri Loskov. Strateg iz Srbije, međutim, kako stvari stoje, ne mora strahovati za posao.

Prema pisanju novinara Metodija Šumanova, za Nikolića je zainteresiran bugarski Ludogorets, koji je nedavno uručio otkaz bivšem treneru Gorice Valdasu Dambrauskasu...



Tagovi

Lokomotiv MoskvaRusijaBugarskaLudogorecValdas DambrauskasMarko Nikolić

Ostale Vijesti