Logistika ispred nogometnog umijeća: Hoće li zbog ovoga Australija u Rusiju?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.11.17. | 10:15

Honduras u Sydney stigao gotovo dan kasnije.

U prvoj utakmici interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Honduras i Australija odigrali su 0:0 u San Pedru Suli, a uzvrat će se odigrati u srijedu ujutro po hrvatskom vremenu u Sydneyu.

Udaljenost između San Pedra i Sydneya je 13.776 kilometara, a čini se kako bi na pitanje prolaska u Rusiju moglo natjecati upravo – putovanje! Naime, reprezentacija Australije je iz Hondurasa u Sydney putovala gotovo duplo kraće od svojih konkurenata.

Australci su krenuli odmah nakon utakmice i do domovine im je trebao 21 sat. Devet i pol sati do Honolulua u kojem su dva sata čekali za novi devet i pol satni let do Sydneya. Honduras je pak krenuo u Australiju pet sati nakon Socceroosa i to dužom rutom – preko Los Angelesa u kojem su morali prespavati, a čak su stigli odraditi i trening.

Zbog nedostatka mjesta u avionu, mnogi igrači Hondurasa iz LA-a do Sydneya morali su letjeti ekonomskom klasom. Na kraju, Hondurašanima je iz San Pedra do Sydneya trebalo 37 sati, odnosno 16 više nego Australcima.

S obzirom na to da je reprezentacija Australije za Sydney krenula pet sati ranije od Hondurasa, znači da su Socceroosi na mjesto odigravanja ključne utakmice stigli gotovo jedan cijeli dan ranije.

U modernom sportu je iznimno bitan oporavak nakon dugačkih putovanja, a u ovako bitnim i velikim utakmicama bitan je svaki detalj, pa tako i duljina, odnosno konfort trajanja ovog leta. Hoće li na kraju bolja logistička pripremljenost australske reprezentacije biti ključna za plasman u Rusiju, vidjet ćemo u srijedu ujutro.

(Foto: Action Imgaes)


Ostale Vijesti